Jeugdcommissie

Met bijna 450 jeugdleden heeft vv Nunspeet de toekomst.

De Jeugdcommissie is een enthousiaste groep mensen die een deel van zijn of haar vrije tijd besteedt aan organisatorische zaken voor onze voetballende jeugd. De Jeugdcommissie bestaat uit verschillende subcommissies, zoals de Jeugd Activiteitencommissie, die voor het komende seizoen alweer verschillende leuke activiteiten op het programma heeft staan. Houd de nieuwsbrief dus goed in de gaten! Een ander belangrijk onderdeel binnen de jeugdafdeling is onze Fair-Play commissie. Deze belangrijke commissie draagt bij aan het zorgvuldig behandelen van incidenten die niet op ons sportpark thuishoren. Uiteraard hopen we op zo weinig mogelijk werk voor deze mensen. Het afgelopen seizoen heeft deze commissie twee ‘zaken’ op een passende wijze afgehandeld. Daarnaast is er een aantal enthousiaste mensen uit de Jeugdcommissie betrokken bij de organisatie van verschillende toernooien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het VTS Politie Schoolvoetbaltoernooi, het Kerstzaalvoetbaltoernooi en het JUMBO-Dijstra toernooi. Stuk voor stuk succesnummers.

34 teams
Uiteindelijk draait alles natuurlijk om het voetbalspel. Wat mogen we blij zijn met onze jeugd! Voor het seizoen 2017-2018 hebben we maar liefst 34 jeugdteams bij de KNVB kunnen inschrijven. En dan hebben we nog de trainingsgroep van het G-voetbal en de Voetbalschool. Dat deze Voetbalschool in een behoefte voorziet, blijkt uit het feit dat de school bijna wekelijks bezocht wordt door ongeveer vijftig kinderen. Deze jongste kinderen bij vv Nunspeet spelen dan hun onderlinge wedstrijden in de Rabo Kids Champions League. Vanzelfsprekend zal er komend seizoen ook weer geprobeerd worden om het G-voetbal voort te zetten. Daarbij zetten we in op clinics bij een drietal scholen, namelijk De Wingerd, De Ambelt en De Verschoorschool.

Meidenvoetbal
Het is leuk te vermelden dat alleen al onze jeugdafdeling groter is dan menig complete voetbalvereniging in onze regio! De Nunspeetse jeugd weet dus de weg naar sportpark De Wiltsangh te vinden. De Jeugdcommissie beseft dat met een jeugdafdeling van onze omvang helaas niet alles direct vlekkeloos verloopt. Wel zijn we blij dat verschillende onderwerpen bij de jeugd bespreekbaar zijn gemaakt, en waar mogelijk ook zijn aangepakt, vaak in goed overleg met het hoofdbestuur. Een mooi voorbeeld hiervan is het meidenvoetbal. Met ingang van komend seizoen staat het meidenvoetbal nog weer beter op de kaart. Drie meidenelftallen – een O19-, een een O15-team en samen met DSV ’61 een combinatieteam O13 zullen de blauwgele kleuren verdedigen.

Talenten

De meeste teams trainen en spelen hun wedstrijden omdat zij ontzettend veel plezier beleven aan het mooie voetbalspelletje. Prestatietraining en wedstrijdbeleving staan voor deze grote groep niet op de allereerste plaats, maar komen hier wel heel dichtbij. Nogmaals: dit is het grootste deel van onze voetballende leden. Met deze groep zijn we ontzettend blij. Naast de recreatieve teams zet de vereniging ook hoog in bij de selectieteams. Onder ‘supervisie’ van de Technische Commissie worden de omstandigheden voor deze teams optimaal georganiseerd en streeft deze groep naar het hoogste. Toekomstig basisspeler in Nunspeet 1? Afgelopen seizoen zijn er verschillende spelers uit onze eigen jeugd opgenomen in de eerste selectie. Als ik de verschillende selectieteams hun wedstrijden zie spelen, denk ik dat dit proces zeker verder zal gaan. De Nunspeetse talenten staan te trappelen en kloppen aan de deur. Bij deze nodig ik iedereen dan ook hartelijk uit op zaterdagmorgen een bezoek te brengen aan ons sportpark om te genieten van het jeugdig enthousiasme in het veld.

Vrijwilligers
Tot slot is een woord van waardering gericht aan alle leiders, trainers, scheidsrechters, de onderhoudsgroep, sponsoren etc. zeker op zijn plaats. Zonder hen kan de jeugd niet in deze aantallen plezier beleven aan het mooie voetbalspel bij vv Nunspeet. Goed om te vermelden is dat er voor iedere nieuwe vrijwilliger altijd een functie te vinden is. Ook als u maar weinig tijd hebt, is er een passende klus.

Graag tot ziens op De Wiltsangh!

Algemeen mailadres JC:  jeugdvvnunspeet@gmail.com

Ingmar de Vrieze