Selecteer een pagina

Wat vooraf ging…
Zaterdag 7 december 2019 de dag dat er voor de tweede keer in de geschiedenis van het meidenvoetbal in Nunspeet een team kampioen kan worden! De eer is aan het meidenteam van Christiaan, oftewel vv Nunspeet MO11-1!

Er werd dit seizoen al flink op los gescoord, alleen twee weken geleden werd het plotseling toch nog even spannend toen OWIOS met 5-1 te sterk was. Echter werd de uitwedstrijd in Oldebroek gewoon keurig met 2-1 gewonnen en bleken de meiden uit Oldebroek lang niet zo constant als onze blauw/gele leeuwinnen!

Om zomaar even wat uitslagen van de wedstrijden tegen de overige tegenstanders op een rijtje te zetten.. SEH MO11-1 word op de Wiltsangh met 15-0 verslagen en de uitwedstrijd in Heerde bleef het ‘slechts’ bij 13-0.. Go Ahead Kampen MO11-2 werd uit met 1-11 verslagen en op ons eigen veld werd het 10-1. WHC kon helaas niet veel meer partij bieden en nadat thuis met 10-0 werd gewonnen gingen de Nunspeetse meiden in Wezep met een 15-0 zege aan de haal..

De laatste tegenstander was ST: HMC MO11-1 (vv Hattem) en ook de tegenstander van vandaag! Het zou bij vlagen nog best zweten worden voor de meiden.. uit werd weliswaar met 1-6 gewonnen, maar de nummer 3 uit de competitie kan wel degelijk goed voetballen!

Matchday
Het is zaterdagochtend 7 december en zonder slaapoogjes, maar wel met gespannen koppies druppelen de meiden één voor één kleedkamer 7 binnen.. het is de grote dag! Een fantastische competitie met voor deze wedstrijd liefst 83 doelpunten voor en slechts 9 tegen.. Het betekent dat we vandaag zowel kunnen rekenen op het scorende vermogen van de ploeg als de ijzersterke defensie met een prima doelverdedigster!

Het begin is echter moeizaam. Het is nog flink zoeken in de opbouw bij onze meiden en Hattem weet er een aantal keer gevaarlijk uit te komen met de snelle meiden die zij voorin hebben lopen. Aan het eind van de eerste helft begint de motor dan eindelijk echt te draaien en weet Naomi na een mooie combinatie tussen Sanne en Valerie schitterend af te ronden, 1-0! Het eerste kwartier zit erop.

We gaan door met het tweede kwartier en wederom bijt de tegenstander goed van zich af en raken meerdere keren het aluminium en ook Melissa is met een aantal reddingen zeer belangrijk evenals de verdedigende ingrepen van Amber en de beide Anoukjes. Voorin zijn Loraine en Lisa erbij gekomen en waar de motor in de eerste helft begon te draaien zitten we nu op stoom! We voetballen ons makkelijker onder de druk uit en Loraine (eerste doelpunt) en Lisa brengen Nunspeet nog voor rust naar een comfortabele 3-0 voorsprong.

De tweede helft was begonnen en het voetballen ging makkelijker. Hattem kon een halfuur lang goed partij bieden, maar het verzet leek gebroken en Faith-Lynn liet met een schitterende uithaal de 4-0 tussenstand noteren. Dubbele cijfers leken ver weg, maar niets is minder waar. In het laatste kwartier trapte Nunspeet het gas nog eens in en Ester en Nikki strooide met goede passes richting de voorste linie, waarna de aanvalsters de marge toch nog flink uit konden breiden en jawel, de kampioenswedstrijd word met 10-0 gewonnen!

Prachtige statistieken, want naast dat er veel gescoord werd en er liefst 7 wedstrijden met dubbele cijfers gewonnen werden hield de Nunspeetse verdediging ook 5 keer het eigen doel schoon! Een prestatie van wereldformaat en dat moest uiteraard na de wedstrijd goed gevierd worden!

Een schitterende dag voor het team en wederom mooie reclame voor het meidenvoetbal van vv Nunspeet. De MO11-1 is echter nog lang niet uit gevoetbald, want aanstaande zaterdag 14 december staat de achtste finale van de KNVB Beker op de planning. Er word dan om 10:00 uur thuis afgetrapt tegen Go Ahead Kampen MO11-1 voor een plek in de kwartfinale!

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming