Sommige landen of bepaalde delen van landen hebben een oranje reisadvies (vakantiereizen afgeraden, alleen noodzakelijke reizen) of rood reisadvies (reizen afgeraden). Dit advies heeft mogelijk te maken met de gezondheidssituatie in die landen door het coronavirus.

Reist u naar Nederland vanuit een land dat een oranje of rood reisadvies heeft op het moment dat u aankomt in Nederland? Dan adviseert de Nederlandse overheid u dringend 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.

U leest in het reisadvies per land van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) of thuisquarantaine bij terugkomst een dringend advies is. Het dringende advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan geldt ook als u geen klachten heeft die lijken op corona. Het maakt niet uit wat het reisadvies was voor het land of gebied toen u daar aankwam. Of dat het reisadvies tijdens uw verblijf veranderde. Ook als u direct naar Nederland terugreist wanneer het advies verandert wordt u dringend geadviseerd 14 dagen in (thuis)quarantaine te gaan.

Thuisquarantaine houdt in dat u als speler, trainer of vrijwilligers niet aan wedstrijden deel kunt nemen. U bent niet welkom op het sportpark.

Klik hier voor het volledige Voetbalprotocol vv Nunspeet