Selecteer een pagina

SJO Dalfsen MO20- Nunspeet MO20 2-4 (1-1)

Voor onze eerste wedstrijd van het seizoen reisden wij af naar Dalfsen. Met nieuwe polo’s van sponsor Green Safety rail uit Nunspeet kwamen wij goed voor de dag. In Nunspeet hebben wij eerst de sponsor bedankt met een bloemetje.

In Dalfsen kon ons seizoen dan eindelijk beginnen. Met mooi weer, twee nieuwe speelsters (Myrthe en Maaike) en een nieuwe trainer stonden alle seinen op groen voor een prima seizoenstart.

Met Demi als gelegenheidskeeper en onze debutant Myrthe op de rechtsbackpositie trapten we af op het Overijsselse kunstgras. Voor Myrthe was het zelfs de eerste keer dat zij haar voetbalschoenen aantrok voor een wedstrijd. Dit was niet te merken want ze speelde een ijzersterke wedstrijd. We komen vrij vroeg op voorsprong nadat Kaydee de keeper van Dalfsen weet te verschalken. Niet veel later wordt het gelijk. Na de gelijkmaker moet Demi een aantal keren in actie komen. Als vervanger van Silia weet zij een aantal keren prima redding te brengen. Ook onze andere debutante Maaike heeft intussen haar debuut gemaakt.

In de rust bespreken we een aantal tactische dingen en benoemen we wat dingen waar we van kunnen profiteren. De keeper van Dalfsen komt niet altijd even zeker haar doel uit, dus daar liggen met onze snelle aanvalster Kaydee kansen. De tweede helft beginnen we echter wel heel ongelukkig. Melanie krijgt de bal verkeerd tegen haar aan en raakt de bal dusdanig dat zelfs Demi kansloos is. Een achterstand dus. Toch blijven de meiden van MO20 knokken voor elke meter en maken we twee doelpunten vlak achter elkaar. Kaydee maakt ze allebei en precies zoals we in de rust bespraken, profiteert zij tweemaal optimaal van het weifelende optreden van de keeper van Dalfsen. Na de teleurstelling net na rust staan we ineens op voorsprong.

In de slotminuten werd het nog even heel spannend. Het verschil is slechts één doelpunt en waar de tegenstander al vier wedstrijden in de benen had, was het voor ons de aftrap van het seizoen. Toch bleven de meiden gaan. Melanie houdt met een uiterste krachtsinspanning de voorsprong vast door de bal van de lijn te halen waar heel Dalfsen al denkt aan de gelijkmaker. Aan de andere kant is het wederom Kaydee die oog in oog met de keeper van Dalfsen heel koeltjes bleef en de beslissende 2-4 op het scorebord zette.

Een mooi feestje bij de dug-out en een echte teamprestatie is geleverd door de meiden van MO20. Ze hebben tot de laatste minuut voor elke meter gevochten en dat verdient een groot compliment! Komende zaterdag wacht een heuse derby tegen WHC op veld 5 in Nunspeet. Aftrap om 12.00 uur.

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming