Selecteer een pagina

“Spektakelstuk in Nieuwleusen”

Maandagavond mochten we alweer het veld op. Op een prachtige grasmat in Nieuwleusen floot de scheidsrechter om 19.30 voor de aftrap. Vandaag waren Ilse, Jennifer en Silia van vrouwen 1 bij ons, evenals Anouk van MO15-1. Dat laatste hebben ze geweten in Nieuwleusen want Anouk was een plaag voor de verdediging en maakte de mooiste goal van de avond. Daarover later meer.

In de openingsfase gaat het spel heen en weer. De Nunspeetse dames creëeren wat kansen en de verdediging van Nieuwleusen heeft moeite met de snelheid van Kaydee en Anouk op de zijkanten. Omgekeerd komt Nieuwleusen ook een paar keer gevaarlijk dichtbij een doelpunt, maar Silia staat uitstekend te keepen en als Silia toch een keer gepasseerd wordt is er nog Myrthe die Nieuwleusen van scoren weet te houden.

Na een kwartier krijgt Nunspeet de overhand. In die fase valt dan ook de 0-1 gemaakt door Ilse. Niet veel later wordt het zelfs 0-2 als Liselotte een corner promoveert tot doelpunt. Als Kaydee er ook nog 0-3 van maakt lijkt er geen vuiltje aan de lucht en zit Nunspeet op rozen. De tegengoal net voor rust is een kleine tegenvaller.

In de rust bespreken we dat we er echt nog niet zijn en ook moeten blijven voetballen na rust. Helaas komt Nieuwleusen wel heel sterk uit de kleedkamer en weet kort achter elkaar zowel de 2-3 als de 3-3 te maken. Door twee wissels krijgen we opnieuw grip op de wedstrijd en creëren we weer wat kansen. We komen zelfs op voorsprong. Anouk, die een uitstekende wedstrijd speelde, aarzelt niet en haalt vanaf de rand van de 16 meter uit. De keeper van Nieuwleusen is kansloos op het geplaatste schot en het mooiste doelpunt van de avond is een feit. Wat een geweldig doelpunt!

Tot diep in blessuretijd lijkt het erop dat we onze tweede driepunter gaan binnenhalen en als de scheidsrechter de fluit al in de mond heeft om af te fluiten lijkt het helemaal binnen. Toch laat ze in een chaotisch moment een rommelige bal vanaf het middenveld ineens nog wel doorspelen en waar zelfs enkele speelsters van Nieuwleusen al naar de grond gaan van vermoeidheid, valt de bal in een rommelige situatie nog binnen ook.

Eindstand dus 4-4. Enorme teleurstelling bij de meiden na de wedstrijd en die is heel logisch. Toch mag de MO20 trots zijn hoe ze de wedstrijd hebben gespeeld. Na het weggeven van de ruime voorsprong was er geen wanklank te horen en bleef iedereen er vol voor gaan en kwamen we weer op voorsprong. Met de inzet en het teamgevoel zit het dus goed en dat is ook belangrijk.

Zaterdag gaan we het opnieuw proberen. Tegenstander is dan vv Heerde en de aftrap om 12.00 in Heerde. Anouk, Jennifer, Ilse en Silia bedankt voor jullie inzet.

Opstelling: Silia- Myrthe, Melanie, Joëlle, Yara- Liselotte, Jennifer, Maureen- Kaydee, Ilse, Anouk

Wissels en allen ingevallen: Esmee, Maaike en Fabienne.

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming