Selecteer een pagina

vv Heerde MO20-1- Nunspeet MO20-1 3-7 (2-1)

“Na rust heer en meester in Heerde”

In Heerde staat de volgende uitdaging op het programma. vv Heerde MO20-1 is onze tegenstander. Onze trainer moest weer op jacht naar het nodige talent op de trainingsvelden (iets met herfstvakantie) en is opnieuw erin geslaagd om met een aantal mooie versterkingen aan te komen. Naomi vanuit de MO13-1 mocht alweer haar tweede wedstrijd in ons team spelen. Ook Nikki en de andere Anouk uit MO15-1 mochten aansluiten. Wederom twee debutanten uit de MO15-1.

Onderweg naar Heerde gaat onze trainer bijna verkeerd en staat voor de ingang van de skeelerbaan naast het veld van vv Heerde. Of het een goed voorteken is geweest zal niemand weten, maar onze wedstrijd verliep na rust wel op rolletjes.

We hebben een nieuwe aanvoerder vandaag. Door de afwezigheid van Liselotte is Maureen onze aanvoerder. We beginnen de wedstrijd goed. Op een zwaar veld spelen we goed en krijgen wat kansjes. De grootste kans is voor Maureen. Zij ziet een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied net over gaan. Een prima poging en hier hebben we deze week ook op getraind. Niet veel later maakt Kaydee een prachtige actie en omspeelt de keeper. Ze weet de bal binnen te houden en schiet binnen. De voorsprong is daar.

Dan breekt een mindere fase aan. We zijn slordig aan de bal en hebben weinig grip op het sterke middenveld van Heerde. Hun nummer 6 is een prima speler en weet keer op keer met mooie passes voor gevaar te zorgen. Heel snel wordt het weer gelijk en Heerde komt ook op voorsprong. Als Myrthe vervolgens een bal ongelukkig wegwerkt en daarbij de bal met de hand raakt, kan de scheidsrechter niet anders dan naar de penaltystip wijzen. Gelukkig hebben wij met Demi een uitstekende penaltykiller en stopt zij de penalty. Met een 2-1 achterstand gaan we de kleedkamer in.

Na rust de volgende domper. Heerde komt al snel op 3-1. Gelukkig laat de MO20-1 ook vandaag weer zien dat ze willen strijden voor elke meter en blijven ze voetballen. Het is bij vlagen genieten langs de lijn. We bespreken in de rust dat we de nummer 6 heel scherp moeten verdedigen. Maureen krijgt die taak en doet dit uitstekend. Ze maakt de gevaarlijkste speler van Heerde onschadelijk en we kregen meer grip op de wedstrijd. De aansluitingstreffer kon dan ook niet uitblijven en wederom was het Kaydee die het doelpunt maakte. We willen met nog voldoende tijd op de klok nu meer ook. De uitstekend spelende Nikki tekent voor de gelijkmaker nadat zij heel goed doorloopt bij een inzet van Naomi. 3-3.

Vanaf dat moment spelen we onze beste wedstrijd tot nu toe. Esmee en Kaydee weten elkaar steeds beter te vinden, Myrthe blijkt niet alleen verdedigend sterk, maar stoomt ook meermaals mee op naar voren en Naomi krijgt zelfs dubbele dekking van de Heerdese defensie. Voetballend lukt het Heerde niet meer om ons in de problemen te brengen en de voorsprong is slechts een kwestie van tijd. Opnieuw Kaydee maakt het doelpunt en zij maakt de materiaalmannen van onze tegenstanders arm. Na een hattrick in Dalfsen is nu ook de wedstrijdbal in Heerde voor Kaydee. Wederom een hattrick. Ook dit keer vond Kaydee drie doelpunten niet genoeg en met 3-5 staat ook nummer vier op haar naam.

Intussen is de winst binnen handbereik, maar met de late gelijkmaker in Nieuwleusen nog in gedachte blijven we goed voetballen en op zoek gaan naar nog meer doelpunten. De volgende treffer is er eentje van grote schoonheid. Onze jongste speler Naomi speelt wederom een hele goede wedstrijd en bekroont dit met een geweldig doelpunt. Ze schiet de bal keihard achter de keeper nadat ze haar twee vaste bewakers van zich af weet te schudden. Op de bank zegt de trainer net daarvoor tegen, de helaas nog altijd geblesseerde, Marinda en Noor dat het heel mooi zou zijn als Naomi een doelpunt wist te maken. En bij dit ene doelpunt blijft het niet. Als er een overtreding in het strafschopgebied wordt gemaakt, gaat Naomi achter de bal staan en dit buitenkansje is wel aan haar besteed. 3-7 is de eindstand en dat is een overwinning die op basis van onze tweede helft dik verdiend is.

Naomi, Anouk en Nikki bedankt voor jullie inzet! Zaterdag spelen we thuis tegen Go Ahead Kampen en de aftrap is dan om 12.15. Alle support is welkom.

Opstelling (10 tegen 10):
Demi- Myrthe, Melanie, Nikki, Yara- Fabienne, Maureen (c), Esmee- Kaydee, Naomi.

Wissels en ingevallen: Maaike en Anouk

Doelpunten:
4x Kaydee
2x Naomi
1x Nikki

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming