Het zonovergoten Horst is het decor voor de eerste competitiewedstrijd van Nunspeet Vrouwen 1 na de winterstop. Op Cheyenne na, is de gehele selectie aanwezig op deze koude zaterdagmorgen. Met een vers gehaalde zak krentenbollen en ruim voldoende fitte speelsters nemen we plaats in de iets te krappe kleedkamer. De boodschap van Arjan is helder: niet onderschatten en het goede spel van vorige week tegen VSCO voortzetten.

En of we dat hebben gedaan! Onder de leiding van een verse scheidsrechter (hij floot zijn eerste wedstrijd) trapten we met de zon in de rug, om 11:30 af. Vanaf het eerste fluitsignaal laat Nunspeet goed voetbal zien. In de 9e minuut wordt dit beloond met een afstandsschot van Sanne over de keeper heen: 0-1. Amper drie minuten later lag de 0-2 erin dankzij een lange bal van Romée op Nine. In de 14e minuut wederom een enorme kans voor Nine, die helaas net langs de verkeerde kant van de paal schiet. In de 20ste minuut maakt ze het helemaal goed doordat haar mooie schot over de topjes van de vingers van de keepster in het net beland: 0-3. Nunspeet blijft druk zetten en creëert veel kansen. Achterin wordt goed gevoetbald en de bal rustig rond getikt door Melissa, Esmee, Romée en Anke. In de 36ste minuut geeft Romée een mooie voorzet op Lotte, die de bal netjes in de hoek plaatst: 0-4. Lotte heeft de smaak te pakken en zet een scherpe aanval in waarbij ze vakkundig om de tegenpartij heen manoeuvreert, een hakje uitvoert en vervolgens een voorzet geeft op Ilse. Ilse haalt uit en knalt zonder aarzeling de 0-5 binnen. Verschillende acties worden op touw gezet om het doelsaldo flink te gaan verhogen. Belle heeft een paar mooie kansen, Melissa zet goede aanvallen op vanuit rechts en is regelmatig in het strafschopgebied te vinden. Ook Sarah speelt lekker pittig en gaat de duels met de tegenstander aan. Een poging van Daniëlle in de laatste minuut van de eerste helft gaat net over. We gaan de rust in met een fatsoenlijke 0-5.

Nadat we een kwartiertje waren bijgekomen, konden we weer van start met een paar nieuwe gezichten in het veld. Silia schuwt de tegenstander niet en speelt de spits soepeltjes uit, pakt in de 53ste minuut een afstandsschot uit de lucht en heeft een paar minuten later ook de vrije trap klemvast. Horst is strakker op de vrouw gaan spelen en we creeëren minder kansen. Lisa ziet nog een mogelijkheid om de bal het doel in te kegelen, maar ook deze redt het net niet. Een paar kansen voor Romée kunnen ook de goal niet vinden. Maar Nunspeet blijft rustig en er wordt goed onderling overgespeeld. Serena, Danaé en Esmee weten elkaar te vinden en Silia hoeft zich niet al te druk te maken. In de 74ste minuut is het dan eindelijk weer zover. Daniëlle speelt de bal strak op Ilse, die de 0-6 maakt. Jennifer, die terugkomt van een enkelblessure, mag vervolgens minuten gaan maken op de linksback-positie. Ook Daimy komt weer in het spel en weet direct een paar goede acties te maken. Die gaan we de komende maanden dan ook zeker missen! In de tachtigste minuut wederom een goed schot van Daniëlle die voor de keepster niet te houden is: 0-7. We gaan richting het einde van de wedstrijd en Nunspeet heeft nog energie voor een laatste paar aanvallen. Esmee heeft nog een mooie kans en Silia een goede redding, maar het fluitsignaal klinkt en we gaan naar huis met een 0-7 overwinning op zak en drie punten in tasje Erik.

Bedankt Dennis, voor het vlaggen, Sabine voor de (wederom) geweldige foto’s, Dyone enLotte Dijkman voor het supporteren, Arjan voor de coaching en het team voor het mooie voetbal en de goede sfeer. Op naar volgende week!

Een verslag van jullie langsdelijnreporter Anke van Ledden