“Bliksemstart Nunspeet net niet voldoende.”

Heerlijk voetbalweer, geen wind en veel zon. We mochten na meerdere weken zonder competitie eindelijk weer voetballen. Helaas hebben we een aantal geblesseerden en zieken, maar dit hebben we prima op kunnen vangen doordat Noa, Anouk, Lisa, Ester (MO15-1), Naomi (MO13-1), Emma en Imke (MO15-2) mee konden spelen. Tevens was er de terugkeer van Demi. Na haar stage in Spanje is zij weer terug. Gelukkig was het weer niet anders dan in Spanje dus was alles gereed voor haar comeback.

Hierden is de tegenstander en de heenwedstrijd verloren we met 3-0. Met zoveel spelers die we moesten lenen, mag je dan een zware wedstrijd verwachten, maar onze trainer had een strijdplan bedacht om Hierden te verrassen (en wist ook al wel dat we alle leenspelers echt niet zwakker waren geworden). Vanaf de aftrap zetten we vol druk op Hierden. Dit hadden ze niet verwacht en binnen twee minuten maakt Naomi heel handig gebruik van de chaos in de verdediging van Hierden. 1-0 voor. We gaan er eens lekker voor zitten.

Het is genieten langs de lijn. Vooral over rechts kan Nunspeet vrijuit combineren. Imke, Lisa en Emma vinden elkaar alsof ze al jaren samen spelen. De beweeglijke Imke is een plaag voor Hierden en ze krijgen hier totaal geen grip op. Binnen tien minuten volgt hieruit ook de verdubbeling van de score. Opnieuw Naomi weet gerommel in de verdediging van Hierden af te straffen en maakt de 2-0. Daarna ontpopt de eerste helft zich tot een leuk schouwspel. Nunspeet voetbalt makkelijker en krijg nog een paar kansen om de derde te maken, maar Hierden ziet omgekeerd een bal op de lat verdwijnen.

In de rust bespreken we dat we moeten blijven vechten voor elke meter en er zeker nog niet zijn. Imke kon helaas maar één helftje meedoen. In dat helftje was ze wel gelijk de beste van het veld en dat is heel knap aangezien ze in competitieverband nog niet eerder meespeelde bij ons. In de rust heeft Hierden ook een ander strijdplan bedacht. Ze zetten hun systeem om van 442 naar 433 en daar hebben we het de eerste minuten heel moeilijk mee en incasseren ook snel twee tegendoelpunten. De wedstrijd is weer helemaal in evenwicht. We besluiten hierop te reageren door Lisa en Maureen van positie te laten wisselen. Zo krijgen we weer wat meer grip op de tegenstander. Liselotte speelt achterin weer uitstekend en corrigeert met haar snelheid ontzettend veel waardoor Hierden weinig echt grote kansen krijgt. Kaydee krijgt omgekeerd in de aanval nog een kans op de voorsprong, maar haar schot mist kracht.

In een wedstrijd waar een gelijkspel een logische en terechte uitslag was geweest, trekt Hierden toch aan het langste einde. Onze grensrechter vlagt voor een doeltrap, maar de verder prima fluitende scheidsrechter geeft hier om onbegrijpelijke reden toch een hoekschop. Hieruit valt de 2-3. Teleurstelling is groot. We hebben laten zien dat we voetballend stappen hebben gemaakt door het Hierden echt enorm lastig te maken. Dat had een beloning op mogen leveren in de vorm van een resultaat en een puntendeling, maar dat zat er helaas net niet in.

Noa, Ester, Lisa, Anouk, Emma, Imke en Naomi bedankt voor jullie inzet. Jullie hebben het allemaal super gedaan!

Doelpunten: 2x Naomi

Opstelling: Noa- Ester, Liselotte, Joelle, Myrthe- Lisa, Emma, Maureen, Imke- Kaydee en Naomi

Wissels en ingevallen: Anne, Anouk en Demi