“Winst in derby tegen koploper VVOG.”

Op het prachtige hoofdveld in Harderwijk stond de Veluwse derby tegen VVOG op het programma voor de MO20. De Harderwijkers blijken een bijna niet te nemen horde in de competitie. Met slechts één nederlaag ligt het kampioenschap voor het grijpen voor onze tegenstander. Wij reizen af naar Harderwijk met Noa en Anouk van MO15-1 en Emma van MO15-2.

We beginnen goed aan de wedstrijd en proberen gelijk de tegenstander goed af te jagen. Dit heeft al snel effect als Kaydee goed doorloopt en de bal van Emma perfect meekrijgt. Deze kans is aan Kaydee wel besteed en zo komen we vroeg op 0-1. Daarna blijven we druk zetten en strijden voor elke meter. Via links komt Kaydee er goed door en schiet de bal bekeken in de lage hoek. 0-2.

Na de 0-2 begint VVOG wat beter in de wedstrijd te komen. Onze verdediging staat als een huis. Liselotte heerst achterin als centrale verdediger en Noa staat voortreffelijk te keepen. Toch krijgt VVOG een buitenkansje in de vorm van een penalty om terug in de wedstrijd te komen. Na een duel op de achterlijn legt de scheidsrechter de bal op de stip. Gelukkig voor ons hebben de zenuwen de overhand bij de speelster van VVOG en schiet ze de bal naast het doel. Opgelucht ademhalen en weer door. Nog een hachelijk moment voor de rust komen we ook goed door wanneer Marinda uit een hoekschop de bal van de lijn haalt en Noa in tweede instantie knap redding brengt.

Met een 0-2 voorsprong gaan we de rust in. We bespreken dat we nu deze voorsprong wel vast moeten houden en niet zoals vorige week tegen Hierden in een paar minuten alles weg moeten geven. VVOG zal fel uit de kleedkamer komen en alles op de winst gaan zetten. Daar zal ook ruimte komen te liggen voor ons waar Emma en Kaydee van kunnen profiteren.

In tegenstelling tot vorige week komen we nu de eerste minuten na rust wel ongeschonden door en blijft de voorsprong staan. Noa moet wel een aantal keer redding brengen, maar doet dit goed. Noa staat een voortreffelijke wedstrijd te keepen en heerst in het doelgebied. Dit leidt zelfs tot wat frustraties bij VVOG over de gemiste kansen. Een momentje van niet opletten in de verdediging leidt toch tot de aansluitingstreffer. Hier kon zelfs Noa niets meer aan doen. Met nog een minuut of 25 op de klok zal het dus nog heel spannend worden. Tijdens de drinkpauze hameren we erop dat we zeker geen risico moeten nemen, maar wel de bal waar mogelijk snel de diepte in moeten geven als dit kan.

Dat deze tactiek werkt, blijkt al snel want Kaydee kan allen op de keeper af. Helaas schiet ze nu niet met scherp en verdwijnt de bal hoog over het doel. We blijven echter strijden voor elke meter en een minuut of tien voor tijd breekt Kaydee opnieuw door. Ditmaal is het wel raak en is de marge weer twee. Het geloof bij VVOG is dan wel weg en enkele wisselspelers lopen al richting kleedkamer. In de resterende minuten is het nog even volhouden en moet Melanie de spitspositie nog even bezetten omdat de rest moegestreden is. Onze verdediging staat als een huis en Noa is intussen toe aan goede redding 7k en dus is het na 96 minuten tijd voor ons feestje in Harderwijk. Vanmorgen had de kersverse nieuwe assistent- bondscoach van Oranje, Dwight Lodeweges, in Voorthuizen al gezien dat Nunspeet MO15 geen keepersprobleem heeft, maar wat Noa bij de MO20 liet zien was de overtreffende trap. De rust bij de spelhervattingen, goed benutten van de tijd bij een voorsprong en altijd op de juiste plek.

Noa, Anouk en Emma weer bedankt voor jullie inzet. Top gespeeld. Silia bedankt voor het vlaggen. Volgende week wacht de laatste competitiewedstrijd tegen Lelystad. Daar hebben we nog een appeltje mee te schillen na de heenwedstrijd en daar gaan we alles aan proberen te doen.

Opstelling: Noa- Lisa, Liselotte, Melanie, Yara- Anouk, Joelle, Esmee, Maureen- Kaydee en Emma.

Wissels en ingevallen: Marinda, Myrthe en Demi.

Scoreverloop:
0-1 Kaydee