“Sportieve revanche op Lelystad ’67.”

De laatste thuiswedstrijd tegen Lelystad stond vandaag op het programma. We hadden nog een sportief appeltje schillen met deze tegenstander na de heenwedstrijd. Dat was dan ook het doel. We begonnen met een kwartiertje vertraging nadat ook Lelystad gereed was en alle formulieren had ingevuld. Anouk B, Naomi, Anouk van G en Noa sloten aan namens de MO15-1.

Vandaag hebben we weer een debutant bij de MO20. Naomi van de Berg mocht naast Kaydee voorin starten en speelde een sterke eerste helft. Met Kaydee samen voorin werd er goed druk gezet op de verdediging van Lelystad. Al snel nemen we een 1-0 voorsprong als Kaydee van grote afstand uithaalt en de bal onhoudbaar achter de keeper van Lelystad schiet.

We blijven daarna prima druk zetten, maar moeten achterin zorgen dat we de rijen gesloten houden. Met opnieuw een ijzersterke Liselotte en Noa hebben we gelukkig genoeg kwaliteit achterin. We komen dan ook al snel op 2-0 via opnieuw Kaydee. Daarna golft het spel wat op en neer, maar Noa staat prima te keepen en aan de kant van Lelystad wordt ook prima verdedigd. Voor rust krijgen we uit een corner nog de 2-1 tegen, maar maken deze ook al snel ongedaan via een goede uitbraak waarbij Kaydee de net ingevallen Anouk B op maat weet te bedienen. 3-1 is tevens de ruststand.

Na rust wordt de score nog hoger als Kaydee uit een hoekschop de afvallende bal oppikt en feilloos raakschiet. Helaas raakt hierbij de keepster van Lelystad geblesseerd aan haar arm en moet worden vervangen. Daarna wederom uit een hoekschop een tegendoelpunt en zo wordt het dus 4-2.

Halverwege de tweede helft treedt de scheidsrechter prima op tegen de grensrechter en trainer van Lelystad. Na het zoveelste misbaar, gezeur en commentaar van zijn kant, smijt hij de vlag op de grond. De scheidsrechter twijfelt niet en trekt de rode kaart en deze is volledig terecht.

In de slotfase maakt Anouk ook nog de 5-2 voor ons en daarmee is de overwinning binnen. We sluiten de derde fase goed af met 9 punten uit de laatste drie wedstrijden. Na de wedstrijd kregen we heerlijke pizza’s van Domino’s pizza. Waarvoor hartelijk dank! Anouk, Anouk, Naomi en Noa bedankt voor jullie inzet.

Opstelling: Noa- Myrthe, Liselotte, Melanie- Anne, Lisa, Esmee- Naomi, Kaydee

Wissels en ingevallen: Demi, Anouk B, Anouk van G, Maureen, Yara en Marinda

Scoreverloop:
1-0 Kaydee
2-0 Kaydee
3-1 Anouk B
4-1 Kaydee
5-2 Anouk B

Rode kaart: Trainer/ Ass.-scheidsrechter Lelystad 67.