“Een puntje tekort voor de eerste plaats.”

Ter promotie van het meidenvoetbal heeft de KNVB de Final League toegevoegd aan het programma. Fase 4 waarin je op één dag alle tegenstanders uit de competitie treft. We reizen af naar vv Odijk waar SVO Krommerijnstreek de gastheer is en deze gastheer blijkt een goede te zijn. Met een appeltje voor de dorst en overheerlijke taart ontbreekt het niet aan goede verzorging.

We zijn ingedeeld in een sterke poule met DTS ’35 (dat nog actief was in de eerste klasse), kampioen VVOG en SVO Krommerijnstreek. Een uitdagende poule dus. Met Noa, Lisa de G, Anouk B, Nikki, Ester (MO15-1) en Romée (vr 1) zijn we afgereisd naar Odijk.

Nunspeet MO20-1- DTS ’35 MO20-1 3-0
We beginnen scherp en aan niets was te merken dat we gisteren een geslaagde team bbq achter de rug hebben. We komen vlot op 1-0 na goed doorlopen van Anouk. Ook Kaydee pikt al vlot haar doelpuntje mee en zo staan we snel op een mooie 2-0 voorsprong. Uiteindelijke valt ook nog de 3-0 en zo boeken we een mooie overwinning op DTS ’35.

Op het andere veld wint VVOG nipt van SVO Krommerijnstreek met 1-0.

Doelpunten: Anouk, Kaydee en Romée

Nunspeet MO20-1- VVOG MO20-1 0-1
Een weerzien met VVOG op dit toernooi. VVOG werd uiteindelijk toch kampioen in Onze competitie, maar we hadden ze maar mooi verslagen in Harderwijk. Dat kunstje wilden we herhalen en vol goede moed staan we aan de aftrap. Beide teams krijgen wat kansen en het wordt een boeiend schouwspel. Het gevoel bekruipt al snel dat de ploeg die scoort deze wedstrijd ook wint. Kaydee krijgt de kans, maar schiet net over. Romée doet hetzelfde, maar dan van veel grotere afstand. Uiteindelijk is het VVOG dat het doelpunt wel maakt. Noa brengt nog uitstekend redding op een inzet van VVOG, maar nadat VVOG op rechts is doorgebroken is het wel raak.

Nunspeet MO20-1-SVO Krommerijnstreek MO20-1 4-1
De gastheren lijken een taaie ploeg. Nipt verloren van DTS ’35, nipt verloren van VVOG. De opdracht was helder. Zelf winnen en hopen dat DTS ’35 wint van VVOG. De eerste opdracht blijkt niet lastigste. Binnen no-time loopt Nunspeet uit na een 3-0 voorsprong door doelpunten van Kaydee en Anouk (2x). Bij VVOG worden ze wat zenuwachtig en gaan de schouders richting ons veld en omgekeerd wordt er ook met een schuin oog naar de andere wedstrijd gekeken. Dat levert Nunspeet een tegentreffer op en ziet DTS ’35 een grote kans missen tegen VVOG. Romée verhoogt de score nog tot 4-1, maar DTS ’35 en VVOG eindigen met 0-0. Een tweede plek waar we een tijdje terug voor hadden getekend, maar nu toch een beetje teleurstelling was. Want wat waren we dichtbij! Het tekent de mooie ontwikkeling van de meiden en die gaan we volgend jaar voortzetten.

Doelpuntenmaker Anouk (2x), Kaydee en Romée

Ook in de penaltybokaal eindigen we uiteindelijk als tweede. We schakelen VVOG in de halve finale uit. Noa is gek op penalty’s van VVOG. Ze stopt er liefst drie. In de finale is DTS ’35 uiteindelijk nipt sterker.

Eindstand fase 4 Final League SVO Krommerijnstreek

1. VVOG MO20-1 3-7 (2-0)
  2. Nunspeet MO20-1 3-6 (7-2)
  3. DTS ’35 MO20-1 3-4 (3-5)