Zaterdag 21 oktober 2017
1e klasse D

“Nunspeet krijgt te weinig.”

Het team van Nunspeet was ten opzichte van vorige week op één plek gewijzigd. Marnix Tissingh keerde ten koste van Emiel Goud terug in de basis, de andere tien waren dezelfde die tegen Go Ahead Kampen aan de wedstrijd begonnen.

Via Marnix Tissingh kreeg Nunspeet na negen minuten gelijk een grote kans. De bal van Tissingh ging voor het Flevo Boys doel langs. Diezelfde Tissingh bediende in de 24e minuut Christian van de Kamp bij de eerste paal, de inzet van van de Kamp kwam op de paal.

Nog voor rust moest Nunspeet al noodgedwongen wisselen. Dani Schmitz moest geblesseerd het veld verlaten en werd door Emiel Goud vervangen. Flevo Boys was net voor rust dichtbij de 1-0. Ivar Span schoot de bal echter in de handen van doelman Henrico Abma.

Na rust was het Flevo Boys dat in het zadel werd geholpen toen Nunspeet de vrije trap tegen kreeg, waarbij de vrije trap ook de andere kant op gegeven had kunnen worden. De vrije trap werd, terwijl de bal nog rolde, snel genomen. Uiteindelijk was het Madih Doufikar die de 1-0 op het scorebord bracht. Dit tot woede van de Nunspeet spelers die zich door de arbitage benadeeld voelden.

Nunspeet ging na de 1-0 nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Het kreeg hier onder andere via invaller Henk Baum en Lars ten Dolle ook de kansen voor. Maar Nunspeet kreeg geen loon naar werken. Nunspeet verdiende een punt me te nemen uit Emmeloord maar ging met lege handen terug naar Nunspeet.

Volgende week zaterdag 28 oktober speelt Nunspeet thuis tegen promovendus Hierden. Op sportpark de Wiltsangh wordt onder leiding van scheidsrechter G.J. Beltman om 14.45 uur afgetrapt.