Selecteer een pagina

Zaterdag 24 februari 2018
1e klasse D

“Nunspeet weet wederom niet in Vriezenveen te winnen.”

Nunspeet heeft wederom niet weten te winnen in Vriezeveen. Nadat het vorige week met 1-1 gelijkspeelde bij buurman DETO Twenterand verloor het nu bij DOS ’37 met 3-1. De thuisploeg kwam voor rust op een 2-1 oversprong en wist dit in de tweede helft naar 3-1 uit te breiden. De treffer aan Nunspeet kant werd door Niek Daalmeijer gescoord, die hiermee zijn eerste competitie doelpunt in Nunspeet 1 scoorde.

Het team van trainer Freddy Smit was op twee plekken gewijzigd. Ronald Hoek ontbrak wegens een schorsing, Hoek werd vervangen door Frank Bronkhorst, Niek Daalmeijer verving Dani Schmitz.

Binnen drie minuten was het Stef van de Velden die de 1-0 binnen schoot. Een voorzet van rechts werd op de lat gekopt, van de Velden was attent en tikte de rebound achter doelman Henrico Abma. Nog geen dertien minuten later was het Nunspeet dat in de persoon van Niek Daalmeijer die de stand op 1-1 bracht. Uit de counter was het Daalmeijer die op snelheid over rechts de aanval afrondde en de stand op 1-1 bracht.

Lang kon Nunspeet niet genieten van de gelijke stand. In de 18e minuut was het Nick Wennink die de stand op 2-1 bracht. Nunspeet moest wederom in de achtervolging en kreeg kansen op de gelijkmaker onder andere via Henk Baum en Marnix Tissingh.

In de tweede helft was het voornamelijk Nunspeet wat het spel dicteerde. Nunspeet was veelvuldig aan de bal, maar tot grote kansen kwam de ploeg niet. Voor de thuisploeg gold maar één ding alle ballen zo snel mogelijk naar voren schieten en weg van het eigen doel.

Doordat Nunspeet nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker, kreeg DOS ’37 meer ruimte. In de 84e minuut was het Andrej Piljic die de 3-1 scoorde en de wedstrijd definitief op slot gooide.

Nunspeet speelt volgende week zaterdag 3 maart thuis tegen Go Ahead Kampen. Aanvang 14.45 uur, de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Deuring

Opstelling Nunspeet:
Henrico Abma, Mark Dekker, Frank Bronkhorst [80e min. Enes Keklikoglu], Lars Polinder, Marco Drost, William Huenestein [46e min. Dani Schmitz] , Niek Daalmeijer, Marnix Tissingh, Job Hoogedoorn, Christian van de Kamp en Henk Baum [53e min. Niek Fidder]

Opstelling DOS ’37:
Julian Bakker, Douwe Koebrugge [72e min. Stijn Kuiper], Jochem Oude Booijnk, Dennis Boshoeve, Maarten Smit, Bernd Bove, Stef van der velden [86e min. Martijn Olde Olthof], Nick Wennink, Lennard Mulderij, Jaap Mulderij en Marc Meier [60e min. Andrej Piljic]

Scoreverloop:
  3e min. 1-0 Stef van der Velden
14e min. 1-1 Niek Daalmeijer
18e min. 2-1 Nick Wennink
84e min. 3-1 Andrej Piljic

Gele kaart:
Nunspeet: Frank Bronkhorst
DOS ’37:

Rode kaart:
Nunspeet:
DOS ’37:

Scheidsrechter: de heer Hoving

Klik hier voor de samenvatting (opname&montage Cor Fidder)

© Foto’s: Niels Boersema | NBFotografie 

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming