Selecteer een pagina

Zaterdag 10 maart 2018
1e klasse D

“Nunspeet verliest terecht van titelkandidaat SVZW.”

Afgelopen zaterdag speelde Nunspeet de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat SVZW. Ondanks de afwezigheid van 4 basisspelers, te weten: Hoek, Drost, ten Dolle en Baum, startte Nunspeet sterk aan deze wedstrijd. Het team van Freddy Smit wist in het eerste half uur diverse goede kansen te creëren. Zo was de eerste kop kans voor Marnix Tissingh na een schitterende voorzet vanaf de rechterkant.

In de 11e minuut was er opnieuw een goede kans voor Nunspeet, een goed opgezette aanval door het midden bracht spits van de Kamp in stelling. Oog in oog met de SVZW keeper wist de spits van Nunspeet deze kans niet te verzilveren.
In de 25e minuut was het dan eindelijk raak, William Huenestein werd op het middenveld aangespeeld en kon vanaf een meter of 30 ongehinderd uithalen. Deze geplaatste uithaal verdween via de binnenkant van de paal onhoudbaar in het doel 1-0 voor Nunspeet, een meer dan verdiende voorsprong.

Helaas kon de blauw gele formatie niet lang profiteren van deze voorsprong. Via een op het oog ongevaarlijke aanval over rechts kwam de bal toch bij de spits van SVZW terecht en deze benutte dit buitenkansje, 1-1. In de 35e minuut kwam SVZW zelfs op een 1-2 voorsprong, ondanks de weinige ruimte die de SVZW aanvaller kreeg van de Nunspeet verdedigers wist de spits van SVZW de bal toch in de korte hoek binnen te schieten. Dit betekende tevens de ruststand.

De 2e helft een vergelijkbaar beeld als het laatste kwartier van de eerste helft, een makkelijk combinerend SVZW, gesteund door een 1-2 voorsprong tegen een hard werkend Nunspeet. Helaas wist SVZW reeds in de 51e minuut opnieuw eenvoudig te scoren 1-3. Nunspeet zette alles op de aanval om de aansluittreffer te scoren, kansjes waren er voor vd Kamp en Daalmeijer, maar de bal wilde er niet in.

In de 60e minuut viel er aan Nunspeet kant een debutant te noteren. Mathieu Veldman, speler uit de jeugd van Nunspeet en 1e jaars senior, maakte, nadat hij vorige week in de oefenwedstrijd tegen Zwart Wit ’63 al inviel, zijn officiële competitiedebuut.

In de slot minuten wist SVZW zelfs de 4-1 te maken zodat Nunspeet met 10 man de kleedkamer mocht gaan opzoeken, nadat Marnix Tissingh in de 76e minuut een rode kaart in ontvangst had genomen. Ondanks deze nederlaag behoudt Nunspeet de keurige 6e plaats op de ranglijst.

Zaterdag krijgt Nunspeet kans op revanche. Om 14:30 zuur al er worden afgetrapt op sportpark Mheenzicht te Hierden voor de derby tegen vv Hierden. Dit is tevens de eerste wedstrijd van de 3e periode. De wedstrijd zal onder leiding van scheidsrechter Meilink staan.

Opstelling Nunspeet:
Henrico Abma, Frank Bronkhorst [59e min. Mathieu Veldman], Mark Dekker,  Lars Polinder, Gieljan Tissingh [42e min. Ronald Hoek], William Huenestein, Niek Daalmeijer, Marnix Tissingh, Job Hoogedoorn, Christian van de Kamp en Dani Schmitz [59e min. Emiel Goud]

Opstelling SVZW:
Jens Veldwachter, Michael Wensing, Tim Pothast, Deniz Sahbaz, Tom Hegeman [83e min. Ferdi ter Avest], Robin de Jong, Bas Woesthuis [53e min. Lars Kamperman Leferink], Yessin Maskoul, Karlo Borghuis, Maarten Jansen [77e min. Sten Knol] en Dries Buimer.

Scoreverloop:
25e min. 1-0 William Huenestein
26e min. 1-1 Yessin Maskoul
35e min. 1-2 Deniz Sahbaz
51e min. 1-3 Maarten Jansen
83e min. 1-4 Tom Hegeman

Gele kaart:
Nunspeet:
SVZW: Bas Woesthuis

Rode kaart:
Nunspeet: Marnix Tissingh
SVZW:

Scheidsrechter: de heer P. Souhuwat

Klik hier voor de samenvatting (opname&montage Cor Fidder)
Klik hier het voor In memoriam Bart van Orden sr. (opname&montage Cor Fidder)

© Foto’s: Erik de Weerd


 

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming