Selecteer een pagina

Zaterdag 14 april 2018
1e klasse D

“Nunspeet zakt verder weg.”

Het wil Nunspeet de laatste weken maar niet lukken. Ondanks het uitstekende spel in de eerste seizoenshelft valt er in 2018 weinig te lachen voor het team van Freddy Smit. Zaterdag moest er gewonnen worden om niet verder in de problemen te komen. Het eerste half uur gaf de Nunspeet supporter moed, Good old Peter Huijgen vierde zijn rentree met een verdiende treffer en een 1-0 voorsprong.

Een gedreven KHC kreeg vervolgens enkele kansen om de score op gelijke hoogte te brengen. In de 33e minuut kwam de terechte 1-1. De uitstekend spelende Durk van der Leest kopte vanuit een onmogelijke positie de bal voor het doel, en Karim Gabara ronde het even zo fraai af.

Na de pauze een slecht voetballend Nunspeet en een ontketend KHC dat veruit de betere ploeg was. Het overklaste Nunspeet soms dat geen raad wist met de snelle aanvallen van KHC. In de 48e minuut leek KHC op voorsprong te komen maar een harde inzet van KHC ging nog net naast, direct gevolgd door een bal snoei hard tegen de lat. Nunspeet kon hier weinig tot niets tegenover zetten.

Het kwam zelfs op achterstand door het niet goed verwerken van een voorzet en het vervolgens niet snel druk zetten op een KHC verdediger die dit buitenkansje op schitterende wijze wist te benutten.

De Nooijer maakte er zelfs 1-3 van in een mengeling van spelers deponeerde hij de bal over de doellijn. Op advies van de neutrale assistent scheidsrechter die op de achterlijn stond werd de treffer toegekend. In de slotfase werd het nog 1-4.

Samengevat heeft Nunspeet zichzelf een slechte dienst bewezen. Het speelde het eerste half uur redelijk, kwam verdiend op voorsprong maar maakte over de gehele wedstrijd geen aanspraak op de overwinning.

Na afloop stelde trainer Freddy Smit terecht dat verschillende spelers hun team opnieuw in de steek hadden gelaten op het veld. Freddy stelde dan ook dat je wint met z’n allen maar ook verliest met z’n allen.

Voor Nunspeet resteren nu een aantal finales om zich direct veilig te spelen voor nog een jaar eerste klasse. Te beginnen aanstaande zaterdag uit tegen hekkensluiter Fc Zutphen. Voor een overwinning op welke wijze te behalen zal het team 90 minuten lang moeten strijden. Een overwinning op Fc Zutphen is het enigste wat volgende week gaat tellen.

Opstelling Nunspeet:
Henrico Abma, Ronald Hoek, Mark Dekker, Marco Drost, Enes Keklikoglu [68e min. Lars Polinder], William Huenestein, Peter Huijgen [73e Andrew Galea], Marnix Tissingh, Niek Daalmeijer, Christian van de Kamp en Henk Baum [68e min. Gieljan Tissingh].

Opstelling KHC:
Justin Bruins, Jarron de Lange, Nick Notrot, Talha Ozen, Joel Visscher, Burak Alp, Karim Gabara, Brenn de lange, Jeffrey de Nooijer [85e min. Kevin Isidora], Durk van der Leest en Romano Luhukay

Scoreverloop:
14e min. 1-0 Peter Huijgen
26e min. 1-1 Karim Gabara
63e min. 1-2 Romano Luhukay
66e min. 1-3 Jeffrey de Nooijer
73e min. 1-4 Karim Gabara

Gele kaart:
Nunspeet: Gieljan Tissingh
KHC: Brenn de Lange

Rode kaart:
Nunspeet:
KHC:

Scheidsrechter: de heer J. van Dijk

Klik hier voor de nabeschouwing met de trainers Herman Oosterhaar en Freddy Smit o.l.v. Fred Pieterson (opname&montage Cor Fidder)
Klik hier de samenvatting (opname&montage Cor Fidder)

© Foto’s: Niels Boersema | NBFotografie

 

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming