Selecteer een pagina

Zaterdag 12 mei stond al een paar weken met rode pen omcirkeld in de agenda van de spelers en leiders (en stiekem ook de ouders) van JO13-5. Na 8 overwinningen op rij kon uit bij het laag geklasseerde BAS het kampioenschap worden binnengehaald.

Bij het vertrek vanaf De Wiltsangh zagen we nog wat gespannen koppies. Wat coach Michel in de kleedkamer heeft gezegd, weten we niet, maar het hielp wel: Nunspeet kwam messcherp uit de startblokken en binnen 1,5 minuut hadden Kamal en Sven het net al gevonden, 0-2!

Het massaal meegereisde publiek kon opgelucht ademhalen. De titel leek binnen. Nunspeet speelde zeker niet geweldig, maar BAS kon simpelweg geen vuist maken. Met de rust stond het 1-5 voor Nunspeet en na 2 keer 35 minuten (de scheids had er zin in met het mooie weer) stond de 1-9 eindstand op het niet aanwezige scorebord.

Wat volgde was een schitterend feestje. Vuurwerk, confetti, toeters, spandoeken en fraaie kampioensshirts (mede mogelijk gemaakt door Karssen Sport) zorgden voor een prima sfeertje.

Bij een kampioenschap mag een rondrit natuurlijk niet ontbreken. Het treintje van Nunspeet uit de Kunst haalde de kampioenen op bij de ingang van het sportpark voor een onvergetelijke zegetocht door Nunspeet. Uiteraard werd er een stop gehouden op het marktplein. Hier maakten de spelers aan iedereen op de terrasjes duidelijk dat ze kampioen waren geworden. Het applaus en de lachende gezichten langs de route waren mooi om te zien.

Als spelers, leiders en ouders kijken we terug op een hele mooie dag na een prima tweede helft van het seizoen. De grootste winst was echter dat Ali, maanden na een zwaar auto-ongeluk, voor het eerst weer bij de groep was en het feestje met zijn teamgenoten kon meevieren.

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming