Selecteer een pagina

Met ingang van het nieuwe seizoen gaat de vv Nunspeet starten met de VTON voetbalmethode.

De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd vanaf de jongste jeugd tot 19 jaar. Trainers en spelers volgen samen een jaarplanning met concrete doelen voor elke leeftijd. Alles komt daarin aan bod, technisch, tactisch, fysiek, mentaal en plezier! Gedurende het seizoen werkt men gericht aan deze doelen met meer dan 700 kant-en-klare trainingen. De methode ondersteunt met coach tips, animaties van de organisatie op het veld en filmpjes van voetbalhandelingen. De trainer heeft het materiaal digitaal op zijn tablet of smart Phone beschikbaar. Spelers voetballen en trainen met plezier en ontwikkelen zich ‘spelenderwijs’ naar hun potentieel.

Zowel de ervaren als de onervaren trainers worden op deze manier ontzorgd en kunnen zich richten op het coachen. Binnen de methode zijn visie, leerlijn en planning centraal geborgd. Daardoor is er continuïteit zelfs wanneer er bijvoorbeeld voor een jeugdteam een trainer is voor de maandag en een andere trainer voor de woensdag. Deze methode ondersteunt op een positieve manier onze jeugdopleiding. Neem maar eens een kijkje op de website van VTON!

Begin van het nieuwe seizoen krijgen alle jeugdtrainers verdere informatie over bijvoorbeeld het downloaden van de VTON app, hoe de methode werkt en hun accounts waarmee ze kunnen inloggen. Bovendien vindt er op 18 september een aftrap plaats waar alle jeugdtrainers voor uitgenodigd worden. Die avond bestaat uit 2 onderdelen, een theoretisch gedeelte waarna we een praktische demonstratie krijgen op het trainingsveld.

Jeugdtrainers, noteer alvast 18 september VTON in je agenda!

De Jeugdcommissie en Technische Commissie verwachten met de VTON Voetbalmethode een positieve impuls te geven aan de jeugdopleiding binnen de VV Nunspeet. Verder hopen we tegemoet te komen aan de vraag van jeugdtrainers om trainingsmateriaal beschikbaar te stellen op een eenvoudige manier die de voetbalvisie van de vv Nunspeet ondersteunt. Om VTON tot een echt succes te maken is het natuurlijk van belang dat alle jeugdtrainers gebruik gaan maken van deze voetbalmethode.

Vanuit de TC coördineren Edwin van Putten en Peter Dekker de uitrol binnen de club, voor vragen kun je bij hen terecht.

We rekenen op jullie!

Namens de Jeugdcommissie en de Technische Commissie iedereen een fijne vakantie en we zien elkaar weer op het sportveld!

 

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming