Selecteer een pagina

Terugblik najaarscompetitie 2018

Als voorbereiding op de competitie spelen we in de bekercompetitie 3 wedstrijden, hiervan verliezen we de eerste wedstrijd met 3-5, de tweede wordt met 0-18 gewonnen en de derde wordt ook netjes gewonnen met 7-5. Helaas betekent dit wel dat we uitgeschakeld zijn. Daarnaast spelen we nog een oefenwedstrijd tegen Unicum die we, na achter te hebben gestaan toch nog weten te winnen.

De competitie wordt begonnen met een ruime 2-8 overwinning bij Elspeet.

Daarna spelen we thuis tegen Hulshorst, ook hierin wordt weer ruim gewonnen met 9-3.

Dan spelen we tegen Unicum (een ander team dan de oefenwedstrijd), die hebben de eerste wedstrijd gelijk gespeeld tegen Hulshorst en de tweede gewonnen. We komen met 3-0 voor, dit is ook de ruststand, maar daarna gaan we voor onszelf spelen, iedereen wil scoren, maar we vergeten dat er ook nog verdedigd moet worden. Ook al raken we ook nog een aantal keer de paal en de lat. Unicum weet het compleet om te buigen en we verliezen met 3-4. Betekent dit dat we nu al het kampioenschap hebben laten liggen? Onze grootste concurrent Batavia heeft nog niks laten liggen en ook Unicum gaat nu bovenin meedoen.

Zelf gaan we door met een 3-8 overwinning op ASVD. Batavia blijkt dan gelijk te hebben gespeeld tegen Zeewolde, dus we zijn weer terug in de kampioensrace!

De week daarna wordt de wedstrijd tegen ESC afgelast. Maar Batavia speelt weer gelijk. Weer een week later begint het al een stuk kouder te worden, vooral omdat we ook nog eens vroeg moeten spelen, maar we blijven winnen, nu met 2-8 van Zeewolde. Maar ook Unicum blijft winnen en Batavia pakt weer eens 3 punten.

Dan moeten we uit tegen het andere Batavia, waar we met liefst 0-21 winnen. Vooral mooi was dat als bijna iedereen (van de veldspelers) deze wedstrijd al heeft gescoord behalve Lars H. dat het hele team nu meegaat helpen om ervoor te zorgen dat ook hij scoort. En dat lukt! Eigenlijk scoort hij zelfs 2 keer, als er doellijn technologie zou zijn gebruikt. Op de foto’s is goed te zien dat iedereen hierdoor de grootste lol heeft. Batavia (de concurrent) laat weer 2 punten liggen, maar Unicum pakt er weer 3.

De volgende competitieronde winnen we met 10-3 van ’t Harde. Ook de concurrenten pakken 3 punten.

Dan moeten we weer naar Lelystad, nu voor de topper tegen Batavia. De winnaar doet nog mee om de titel, de verliezer haakt af. Het wordt een zeer spannende wedstrijd, de spannendste van deze competitie, in de 1e helft komen we op een 0-1 voorsprong. Ook nu wordt er weer diverse malen op de paal geschoten of net naast. Maar ook Batavia krijgt kansen. Bij één van de gevaarlijkste aanvallen lijkt en speler van Batavia gelijk te gaan maken, maar met een uiterste krachtinspanning gooit Mart er nog een tackle uit waarmee hij het schot blokkeert en het geen doelpunt wordt, maar een corner. De hele wedstrijd gaat het spel heen en weer, kort voor het einde komt Batavia goed door en er wordt geschoten, de bal lijkt de kruising in te vliegen, maar gaat gelukkig over het doel! Dan fluit de scheidsrechter af, Batavia druipt (verdrietig) af, Nunspeet is door het dolle heen. Omdat de wedstrijd van Unicum is afgelast staan we, met nog 3 wedstrijden te gaan, voor het eerst bovenaan.

De volgende wedstrijd tegen VVOG wordt met 13-0 weer ruim gewonnen. Maar ook Unicum pakt weer 3 punten en Batavia trouwens ook.

Dan moeten Unicum en wij dus nog 2 wedstrijden spelen, maar op woensdag blijkt dan ineens de laatste wedstrijd van 15 december te zijn vervallen, dit omdat de zaalcompetitie voorgaat. Dat zou kunnen betekenen dat onze concurrent Unicum, die dus ook nog een wedstrijd moet inhalen op die dag, ons nog zou kunnen inhalen. Maar ook hun inhaalwedstrijd is vervallen.Maar zijn we nu zaterdag kampioen als we onze wedstrijd winnen? Of moeten we de wedstrijd tegen ESC dan alsnog ergens in januari gaan inhalen? Maar ja, je wilt nu natuurlijk niet meer een maand moeten wachten… Op vrijdag krijgen we dan eindelijk duidelijkheid, ook Unicum zal de vervallen wedstrijd niet meer gaan inhalen, dus zaterdag winnen betekent kampioen!

Die vrijdag gaat het steeds harder regenen, straks wordt het nog afgelast… Maar we krijgen al te horen dat onze wedstrijd bij vv Zeewolde naar het kunstgras is verplaatst, zodat deze zeker door zal gaan.

Zaterdagochtend gaat de wekker al weer vroeg af, je moet er wat voor over hebben. Op de parkeerplaats bij de Wiltsangh aangekomen staan de ouders al klaar voor vertrek, de meeste jongens zitten droog in de auto. Zo kunnen ze nog mooi even rustig blijven. Onderweg lijkt het wel steeds harder te gaan regenen, zou dit invloed op ons spel gaan hebben? Zodra de eerste jongens op het veld staan beginnen we gelijk met de warming up, de jongens lijken weinig last van de regen te hebben, de eerste jassen gaan al uit. Ze hebben er zin in! De coaches zien tevreden toe dat de tegenstander, die al eerder op het veld was, ervoor gekozen heeft om de warming-up aan de kant van het veld te doen waar ze de (harde) wind tegen zullen hebben. Het regent nog volop en omdat het nog behoorlijk donker is branden de lichtmasten, waardoor het wel een avond wedstrijd lijkt.

De wedstrijd gaat beginnen en wij beginnen gelijk met ons vertrouwde, aanvallende spel. Dat betekent dus dat als we de bal kwijtraken, dat we dan proberen die zo snel mogelijk weer terug te veroveren, al hebben we er aanvallers bij die daarbij wel eens aangemoedigd moeten worden… Maar al snel komt Micha met zijn bekende actie links voor de goal en schiet, maar zijn positie is niet helemaal ideaal en de keeper stopt de bal, maar hij heeft hem niet, de bal komt voor de voeten van Stijn die goed staat op te letten en de bal erin schiet, 0-1! Daarna maakt Micha de 0-2. Als we dan een corner krijgen, schiet Stijn deze in één keer met een mooie curve in de goal! 0-3 nu kan het toch niet meer misgaan? Ook nog leuk om te vermelden is dat bij deze stand dan eindelijk ook de laatste moeders uit de kantine komen. Nu pas lukt het Zeewolde om ook eens voorzichtig op onze helft te komen, maar daar staan onze verdedigers Lars H. (afgelopen dagen nog ziek op bed), Mart, Julian en/of Levi klaar om de aanval onschadelijk te maken. En als het al niet alleen lukt, dan helpen ze elkaar hierbij. Onze keeper Jaire heeft weinig te doen, af en toe een bal wegtrappen of oppakken. Hij begint het al aardig koud te krijgen, vooral ook door de regen uiteraard. Aan de andere kant van het veld weten Jesse, Lars B, Micha en Stijn elkaar steeds prima te vinden. Waarbij Bart, Julian en Levi vaak voor de goeie onderscheppingen op het middenveld zorgen en via de flanken de aanval ondersteunen. Hierbij lopen we uit naar een 0-9 voorsprong bij rust, doelpunten van Micha en Stijn.

In de rust geeft Jaire aan dat hij het toch wel erg koud krijgt nu hij zo weinig te doen heeft. Eén van de coaches doet even een extra warming-up met hem en geeft aan dat we de tweede helft de wind tegen hebben, dus dat we verwachten dat hij het wel wat drukker gaat krijgen.

Na de rust zijn we inderdaad wat minder scherp en krijgt Zeewolde meer kansen, ze komen op 1-9. Maar daarna worden hun kansen weer onderbroken door de verdediging of gestopt door onze keeper. Door goals van Bart, Micha en Stijn lopen we de tweede helft naar 1-14 uit. Bij een schot op ons doel schiet Jaire snel uit zijn jas, maar de bal gaat naast. Als de scheids heeft afgefloten rennen de jongens naar elkaar toe om feest te vieren. Het kampioenschap is nu echt binnen! Ze zijn inmiddels ook zo nat, dat ze ook geen zin meer hebben in de penalty reeks en ze gaan direct door naar de kleedkamer om daar een team traditie in ere te houden, in voetbalkleren onder de douche!

Zo worden we dus kampioen met 27 punten uit 10 wedstrijden, hierin weten we 94 keer te scoren en krijgen we er 18 tegen. Unicum wordt 2e met 2 punten minder uit 10, maar zij weten maar 54 keer te scoren en krijgen er 25 tegen.

Een prima prestatie dus van ons team, waarin de verschillende kwaliteiten elkaar mooi aanvullen. De afmakers Micha en Stijn, de passing van Jesse, de slimme acties van Lars B., de loopacties van Bart, de balafpakkers Levi en Julian, die met rushes of goeie passes van achteruit de aanval versterken. En achterin houden Jaire, Lars H. en Mart de boel dicht, wat goed is te zien aan het lage aantal tegendoelpunten.

Een terechte kampioen!

Kijk voor video’s en foto’s op onze facebook pagina

 

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming