Selecteer een pagina

Zaterdag 9 februari 2019
1e klasse D

“Effectief Bennekom verslaat Nunspeet .”

Afgelopen zaterdag speelde Nunspeet op een stormachtig sportpark De Wiltsangh tegen koploper Bennekom. In september had Nunspeet het seizoen geopend en met een 5-1 nederlaag was men huiswaarts gekeerd.

Inmiddels laat het jeugdige Nunspeet een andere speelwijze zien. Met een gesloten verdediging word zodra de mogelijkheid daar is razendsnel de aanval gezocht. In het eerste kwartier van de wedstrijd werd deze speelwijze opnieuw toegepast en leidde bijna tot een verdiende voorsprong. Zo was het in de 10e minuut William Huenesteijn die in kansrijke positie net tekort kwam om doeltreffend uit te halen, 5 minuten later was het Enes Keklikoglu die met zijn snelheid oog in oog met de Bennekom keeper de bal volledig mistte. Een paar minuten later wist Bennekom de eerste mogelijkheid direct doeltreffend af te ronden. Fabian Mösle wist zich handig door het midden vrij te spelen van de Nunspeetse verdedigers en beheerst de 1-0 aan te tekenen. Het jeugdige Nunspeet bleek hierdoor van slag, net als in eerdere wedstrijden wist Bennekom binnen 10 minuten 3x te scoren…… Na de 0-1 was het binnen 5 min. opnieuw raak, Quincy Veenhof reageerde adequaat op een niet goed verwerkt afstandsschot van Nunspeet keeper Henrico Abma. Tot overmaat van ramp wist Bennekom opnieuw vanaf de aftrap te scoren. Ditmaal was het Jeffrey Rutgers die van ver van buiten de 16 meter uithaalde voor een doeltreffend schot, 0-3. Het is opvallend dat de Nunspeet verdediging de afgelopen twee wedstrijden weinig tot niets weggeeft, maar dat van de 7 tegentreffers er 5! afkomstig zijn van een schot van ver buiten het strafschopgebied. Rond de 30e minuut leek Nunspeet de 3-1 te maken, maar de kopbal van de geheel vrijstaande Gieljan Tissingh verdween over het goal. In de 45 e minuut kwam “good old” Peter Huijgen een teenlengte tekort om een goedlopende aanval doeltreffend af te ronden. Ruststand 0-3.

Direct na de rust was het toch bijna raak voor Nunspeet. Een goede aanval over opnieuw de linkerkant werd door Marnix Tissingh langs de keeper geschoten, maar belandde via de binnenkant van de paal weer in het veld. In de 55e minuut was het Martijn Klein Holte die optimaal wist te profiteren van het mistasten van de Nunspeet verdedigers en de eindstand op 0-4 wist te bepalen.

De wedstrijd samengevat: Nunspeet doet zichzelf tekort tegen koploper Bennekom. Waar Nunspeet niet weet te scoren was het Bennekom dat alle 4 kansen doeltreffend wist af te ronden en hierdoor met een 0-4 overwinning in de bus stapte.

Opstelling Nunspeet:
Henrico Abma, William Huenestein, Andrew Galea, Lars Polinder, Gieljan Tissingh, Patrick Pluim, Lucas Pelgrum, Marnix Tissingh, Job Hoogedoorn [37e min. Karim Mulder], Peter Huijgen [46e min. Marco Drost] en Enes Keklikoglu

Opstelling Bennekom:
Christian de Haan, Rob delleman, Just Berends, Jelmer Goedhart, Mourad Marbouh [66e min. Luc Dolphijn], Irey Sadal [46e min. Kaj Schuppers], Fabian Mösle, Martijn Klein-Holte, Jeffry Rutgers, Nick Steinstra [77e min. Gerard Smink] en Quincy Veenhof

Scoreverloop:
15e min. 0-1 Fabian Mösle
20e min. 0-2 Quincy Veenhof
22e min. 0-3 Jeffrey Rutgers
55e min. 0-4 Martijn Klein-Holte

Gele kaart:
Nunspeet:
Bennekom: Martijn Klein-Holte

Rode kaart:
Nunspeet:
Bennekom:

Scheidsrechter: dhr. R. Werkhoven 
Assistent scheidsrechters: de heren G. van Eerde en D. Caglak

Klik hier
de samenvatting (opname&montage Cor Fidder)
Foto’s: Niels Boersema | NBFotografie

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming