Selecteer een pagina

Zaterdag 20 april 2019
1e klasse D

“Nunspeet wint opnieuw.”

Afgelopen zaterdag speelde Nunspeet op een druk bezocht sportpark de Wiltsangh tegen vv Scherpenzeel. In Scherpenzeel werd er met maar liefst 4-1 verloren. Bij Nunspeet is er inmiddels veel veranderd, onder leiding van interim trainer Lucas Hoekman werd er de laatste drie wedstrijden niet meer verloren. Zou Scherpenzeel het volgende slachtoffer van Nunspeets wederopstanding worden?

Nunspeet begon slap aan de wedstrijd, onnodig balverlies leidde direct tot kleine kansen voor de gasten uit Scherpenzeel. Het duurde tot de 9e minuut voordat Ceyar uit een snelle aanval de 0-1 voor Scherpenzeel liet aanteken. Dit was een signaal voor Lukas Hoekman om het jeugdige Nunspeet aan te sporen om meer druk naar voren te zetten en de Scherpenzeel verdedigers geen ruimte meer te geven. Het spelbeeld kantelde vanaf dit moment. Nunspeet wist een aantal goede mogelijkheden te creëren, zo waren Job Hoogedoorn, Lars Wetering en Marnix Tissingh dicht bij de gelijkmaker.

Het duurde tot de 24e minuut voordat de 1-1 kon worden genoteerd. De snelle Jonathan van’t Hof werd door Scherpenzeel keeper, Coen Uyterwaal, in kansrijke positie onderuit gehaald. Lars van Wetering wist met dit buitenkansje vanaf 11 meter wel raad en scoorde vanaf de penaltystip. Nunspeet bleef continu druk zetten op de verdediging van Scherpenzeel en bleef kansen creëren op een verdiende voorsprong.

De 2-1 volgde net voor rust, door goed drukzetten van Enes Keklikoglu kwam de bal in bezit van Patrick Pluim die vervolgens Marnix Tissingh aan speelde. Zijn schot, vanaf de rand van het strafschopgebied, verdween in de kruising en liet de Scherpenzeel keeper opnieuw kansloos. Nunspeet dacht met voorsprong te gaan rusten en zocht zelfs enthousiast naar een derde treffer. Met veel blauw gele spelers voor de bal. Slordig balverlies op de helft van de tegenstander gevolgd door een snelle counter zorgde toch voor een 2-2 ruststand en teleurgestelde spelers.

Na de rust startte Nunspeet agressief, dit bleek de perfecte manier om Scherpenzeel te verslaan. In de 52e min. kwam een voorzet, vanaf links, van Jonathan van ’t Hof uiteindelijk voor de voeten van Patrick Pluim. Het schot van Pluim werd onderweg door Job Hoogedoorn van richting veranderd, waardoor de keeper kansloos was en de 3-2 een feit. Uit een vrije trap van Lucas Pelgrum bracht Marnix Tissingh in de 60e minuut met een kopbal de 4-2 eindstand op het scorebord.

In de nabeschouwing vertelde Lucas Hoekman tevreden te zijn over de inzet van de spelers. Inzet en spelbeeld stemden Lucas tot tevredenheid. Vooral het grootste deel van de tweede helft speelde Nunspeet een goede wedstrijd, dit geeft vertrouwen voor de komende twee cruciale wedstrijden tegen respectievelijk asv Dronten en in de laatste thuiswedstrijd tegen Enter Vooruit op zaterdag 18 mei a.s..

Zaterdag 4 mei a.s. speelt Nunspeet om 14:30 uur in Woudenberg tegen vv Woudenberg.

Opstelling Nunspeet:
Henrico Abma, Ennes Keklikoglu [53e min. Gieljan Tissingh], Andrew Galea, Marco Drost, William Huenestein, Patrick Pluim, Marnix Tissingh, Lucas Pelgrum, Job Hoogedoorn, Lars van Wetering [81e min. Lars Polinder] en Jonathan van ’t Hof [67e min. Karim Mulder]

Opstelling Scherpenzeel:
Coen Uyterwaal, Jacco v/d Brink, Bjorn Cuperus, Edwin Aben, Sven van de Harst 67e min. Douwe Bult], Tevfik Ceyar, Ali Edan, Nehkomi Veldt, Dittgher Aarsen, Rinke Rozema en Michel de Kruif 

Scoreverloop:
  9e min. 0-1 Tevfik Ceyar
24e min. 1-1 Lars van Wetering (strafschop)
43e min. 2-1 Marnix Tissingh
44e min. 2-2 Dittgher Aarsen
52e min. 3-2 Job Hoogedoorn
60e min. 4-2 Marnix Tissingh

Gele kaart:
Nunspeet: Jonathan van ’t Hof en Karim Mulder
Scherpenzeel: Coen Uyterwaal en Ali Edan

Rode kaart:
Nunspeet:
Scherpenzeel:

Scheidsrechter: dhr. W. Rutgers
Assistent scheidsrechters: de heren G. van Eerde en J. Dijkman

Klik hier
de samenvatting (opname&montage Cor Fidder)
Klik hier voor de nabeschouwing met trainer Lucas Hoekman o.l.v. Fred Pieterson (opname&montage Cor Fidder)
Klik hier voor de huldiging van Patrick Pluim als Man of the Match (opname&montage Cor Fidder)
© Foto’s: Niels Boersema | NBFotografie

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming