Selecteer een pagina

Zaterdag 11 mei 2019
1e klasse D

“Nunspeet kan zichzelf gaan belonen tegen Enter Vooruit”.

Komende zaterdag 18 mei speelt Nunspeet de belangrijke (laatste) thuiswedstrijd tegen Enter Vooruit. Tegen de ploeg uit Enter krijgt Nunspeet de kans om zichzelf te belonen voor een ijzersterke wedstrijdreeks.

In alle 6 wedstrijden onder interim trainer Lucas Hoekman is men zonder nederlaag van het veld gestapt. Als Nunspeet hier a.s. zaterdag wedstrijd 7 van weet te make, wordt er volgend seizoen ook in de eerste klasse gevoetbald.

Afgelopen zaterdag werd een bezoek gebracht aan asv Dronten. Het begin van de wedstrijd was voor ploeg uit Dronten. Kleine kansen wist men te creëren maar het vol zelfvertrouwen spelende Nunspeet raakte niet van slag. Ondanks een tegenvaller door het op het oog zwaar geblesseerd uitvallen van William Huenesteijn wist Nunspeet in de eerste 20 minuten 2 keer te scoren.

Eerst was het Lars van Wetering die op een schitterende wijze van buiten het zestien metergebied de 0-1 liet aantekenen. De 0-2 kreeg zes minuten later gestalte. Job Hoogedoorn zorgde hiervoor. “Daarna controleerde Nunspeet de eerste helft tot de rust”, stelde asv Dronten trainer Jan Vlap terecht. Nunspeet liet de kansen, met o.a. op slag van rust een schot op de paal van Denilçon Ramazan, op een hogere tussenstand zelfs nog onbenut.

asv Dronten kwam in de tweede helft met een geheel ander strijdplan, met veel opportunisme zocht men steeds het doel van Henrico Abma. Nunspeet bleef voetballend overeind en wist nog steeds de beste kansen te creëren. Zo was het opnieuw Lars van Wetering die in de 51e minuut de 0-3 op zijn schoen had. Een paar minuten later gevolgd door een kans voor Marnix Tissingh met een kopbal op de lat.

In de 70e minuut wist Job Hoogedoorn zich met zijn snelheid vrij te spelen en alleen op de keeper af te gaan. Jordy Verburg, de asv Dronten keeper, wist dit keer redding te brengen en zijn ploeg in de wedstrijd te houden. In de 82e minuut was het toch asv Dronten dat via Rik Breemhaar, die met een kopbal uit een corner, de aansluitingstreffer wist te scoren en voor de 1-2 zorgde. Door deze tegentreffer raakte Nunspeet niet in paniek, integendeel er kwam extra energie vrij. Het was Nunspeet dat in de slotfase de beste kansen wist te creëren. Ondanks de ruim 5 minuten blessuretijd wist het jeugdige Nunspeet de 3 belangrijke punten mee naar De Wiltsangh te nemen.

Zaterdag speelt Nunspeet opnieuw een belangrijke wedstrijd, deze laatste thuiswedstrijd tegen Enter Vooruit begint om 15:00 uur.

Opstelling Nunspeet:
Henrico Abma, Denilçon Ramazan, Andrew Galea, Marco Drost, William Huenestein [11e min. Gieljan Tissingh], Patrick Pluim [67e min.Karim Mulder], Marnix Tissingh, Lucas Pelgrum [77e min. Lars Polinder], Job Hoogedoorn, Lars van Wetering en Jonathan van ’t Hof

Opstelling asv Dronten:
Jordy Verburg, Cedric Oosterllo [46e min. Jodi de Boer], Rik Breemhaar, Dennis van Vuuren [67e min. Willem Bleeker], Dirk van Driest, Kelson Raven, Willem Jelle Bos, Martijn Timmer [81e min. Chris van Maanen], Bas Maljaars, Lucky Akot en Maxim van der Meer

Scoreverloop:
14e min. 0-1 Lars van Wetering
20e min. 0-2 Job Hoogedoorn
82e min. 1-2 Rik Breemhaar

Gele kaart:
Nunspeet: Gieljan Tissingh, Patrick Pluim en Karim Mulder
asv Dronten:

Rode kaart:
Nunspeet:
asv Dronten:

Scheidsrechter: dhr.G. Stegeman
Assistent scheidsrechters: de heren J. Engbers en E. Nachtegaal

Klik hier voor de samenvatting (opname&montage Cor Fidder)

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming