Selecteer een pagina

Zaterdag 15 februari 2020
1e klasse D Oost

“Nunspeet bezig met slechte serie.”

“De gifbeker is blijkbaar nog niet leeg “ aldus trainer Erwin Brem van Nunspeet na afloop van de wedstrijd Nunspeet- DOS 37 (1-2).”

In een matige wedstrijd waren de goede kansen voor beide teams in de eerste helft op een hand te tellen. Beide teams speelden vooral om geen doelpunt tegen te krijgen. Het elftal van Nunspeet acteerde vooral in de eerste helft onwennig door de nieuwe speelstijl. Het hoogtepunt in het eerste kwartier werd opgeëist door arbiter Tyler was. In de 7e minuut raakte hij namelijk geblesseerd. Na deskundige verzorging door de verzorgers van zowel DOS ’37 als vv Nunspeet kon hij gelukkig toch het duel afmaken. 

Hierna was het DOS ’37 dat een eerste kans wist te creëren, maar het schot  werd geblokt. Nunspeet creëerde enkele kansjes via Peter Huijgen en Lars van Wetering, die helaas onbenut bleven. De beste kans in de eerste helft was toch voor DOS ‘37. Maar een DOS ’37 aanvaller was net te laat om doelman Sean Poot het nakijken te geven. Aan de andere kant was Marco de Vries 3 minuten voor rust ook dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot verdween net naast het DOS ’37 doel. Daarmee werd de ruststand bepaald op 0-0.

Nunspeet kwam in de tweede helft beter uit de startblokken. In de 46e minuut wist DOS ’37 keeper, Patrick Nitert, Job Hoogedoorn van een doelpunt af te houden. Vier minuten later werd een vrije trap, net buiten het strafschopgebied, van Lars van Wetering door keeper Nitert tot een corner verwerkt. Uit deze corner werd tot 2x toe een inzet van Job Hoogedoorn onschadelijk gemaakt. Goede mogelijkheden werden dus wel degelijk gecreëerd. Nadat Menno Kamphuis in de 74e min. bij een counter de lat raakte, viel kort daarop de voorsprong voor de gasten. Sten Middelkamp zette, vanaf de rechter zijkant, met een schot dat letterlijk uit de lucht kwam vallen de gasten op 0-1. Nunspeet herpakte zich snel. De gelijkmaker kwam 5 minuten later uit een schitterend genomen vrije trap van Lars van Wetering, waarbij doelman Patrick Nitert kansloos bleef. Na deze gelijkmaker was het binnen 2 minuten opnieuw Van Wetering die in een 1 op1 situatie met keeper Nitert de 2-1 op zijn schoen had. Keeper Nitert wist de inzet echter onschadelijk te maken. Het spel van beide ploegen werd er niet beter op en de angst om te verliezen nam met de minuut toe. Maar een hoekschop in de 83e minuut leidde helaas de winst voor DOS ’37 in. 

Na afloop stelden beide trainers dat een gelijkspel op zijn plaats zou zijn geweest, maar stond Nunspeet om 16:30 uur opnieuw met lege handen.

Komende 2 weken zijn er geen competitiewedstrijden en hierna, zoals trainer Brem het noemde, alleen nog maar finales voor Nunspeet om het eerste klasse voetbal komend seizoen veilig te stellen. Op zaterdag 29 februari a.s. oefent Nunspeet op de Wiltsangh tegen Owios. De wedstrijd begint om 14:45 uur.

Opstelling vv Nunspeet:
Sean Poot, Karim Mulder [85 min. Jonathan van ’t Hof], Andrew Galea, Gieljan Tissingh ©, Lars Polinder, Patrick Pluim, Peter Huijgen, Lucas Pelgrum, Job Hoogedoorn,  Lars van Wetering  en Marco de Vries [76e min. Frank Boers]

Opstelling DOS ’37:
Patrick Nitert, Maik Poelakker, Dennsi Boshoeve ©, Hidde Boers, Lars Kikkert [85e min. Wout Kikkert], Ronald te Morsche, Menno Kamphuis [90e min. Tijn Herkink], Nick Wennink, Jaap Mulderij, Sten Middelkamp en Martijn Olde Olthof

Scoreverloop:
75e min. 0-1 Sten Middelkamp
80e min. 1-1 Lars van Wetering
83e min. 1-2 Lars Kikkert

Gele kaart:
Nunspeet: Marco de Vries en Frank Boers
DOS ’37: Dennis Boshoeve

Nunspeet: –
DOS ’37:

Scheidsrechter: de heer S. Tyler
Assistent scheidsrechters: de heren B. Roenhorst en H. Maat

Klik hier voor de samenvatting [opname&montage Cor Fidder]
Klik hier voor de huldiging van Lucas Pelgrum als Man of the Match [opname&montage Cor Fidder]
Klik hier voor de nabeschouwing met de trainers Kenan Durmusoglu en Erwin Brem o.l.v. Fred Pieterson [opname&montage Cor Fidder]
© Foto’s: Niels Boersema / NBFotografie.nl

 

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming