Zaterdag 7 maart 2020
1e klasse D Oost

“Inzet en vechtlust wordt beloond.”

Nunspeet maakt tot op heden een lastig seizoen door in de sterke eerste klasse D. De ploeg van Erwin Brem, die ook volgend seizoen hoofdtrainer zal zijn, stond om 15:00 uur, bij de aftrap onder de rode streep.

De thuisploeg startte sterk en in de zevende minuut eindigde een schot, vanaf de rand van het strafschopgebied, van Ricardo Mengerink op de lat. In de 25minuut was het Ricardo Mengerink die de score opende. Via een één twee speelde hij zich vrij en knalde van ruim 25 meter in de kruising, keeper Sean Poot was kansloos.

Nunspeet reageerde direct op deze achterstand. Vanaf de aftrap werd een voorzet van Frank Boers door een verdediger van SDV Barneveld tot een corner verwerkt. De corner werd goed en hard ingekopt door Lars van Wetering. Helaas wist Luuc Knul, bij de eerste paal, de bal van de doellijn tot corner te koppen. Nunspeet maakte de keuze om meer de aanval te zoeken, maar de aanvallers konden de ruimtes nog niet vinden. Op slag van rust wist Job Hoogedoorn op aangeven van Peter Huijgen een misverstand op het SDV Barneveld middenveld genadeloos af te straffen 1-1. Even later stond het zelfs 1-2. Lars van Wetering profiteerde van defensief geschutter en ondanks dat keeper Tim van de Weerdhof de bal, van achter de lijn, weer het veld intikte, kende scheidsrechter Oosterkamp op aangeven van de assistent scheidsrechter, terecht, het doelpunt toe.

Direct na de aftrap van de tweede helft had Nunspeet de mogelijkheid om de score uit te breiden. Na een pass van Gieljan Tissingh op Frank Boers kwam diens voorzet via Lars van Wetering voor de voeten van Job Hoogedoorn. Het schot van Job Hoogedoorn ging echter hoog over het doel. Het niveau zakte in de 2helft ver weg. SDV Barneveld wist zich totaal geen raad met de wedstrijdinstelling van Nunspeet, dat als team er volledig op gericht was om de 3 punten over de streep te trekken.

In de 75e minuut kreeg Nunspeet een vrije trap buiten het strafschopgebied toegekend. Lars van Wetering wist deze vrije trap in een doelpunt om te zetten, 1-3. In de tweede minuut van de blessuretijd kreeg Lars van Wetering de kans om de score verder uit te breiden. Zijn inzet eindigde echter, via een voet van een SDV Barneveld verdediger, op de paal en de rebound belandde in het zijnet.

In de zevende minuut van de blessuretijd speelde Marco de Vries, na een goede verdedigende actie, Job Hoogedoorn bij de middenlijn aan. Job Hoogedoorn speelde net over de middellijn Roy Bronkhorst uit en ondernam vervolgens een solo richting het doel en op de rand van het strafschopgebied wist hij keeper Tim van de Weerdhof te verschalken, 1-4.

Cruciaal duel
A.s zaterdag speelt Nunspeet op sportpark De Wiltsangh om 14:45 uur tegen KHC Kampen. Op dit moment heeft Nunspeet 6 punten voorsprong op de gasten uit Kampen. Bij een overwinning van Nunspeet wordt het verschil vergroot naar maar liefst 9 punten. Een cruciaal duel voor behoud van eerste klasse voetbal komend seizoen.