Selecteer een pagina

Zaterdag 26 september 2020
1 klasse D Oost

“Nunspeet zet stappen“.

Afgelopen zaterdag werd er voor het eerste sinds maart, op sportpark De Wiltsangh, weer een competitiewedstrijd gespeeld. De Corona-preventiegroep van vv Nunspeet had ervoor gezorgd dat alle toeschouwers op veilige afstand van elkaar de wedstrijd konden bezoeken. Bennekom is de “outsider” voor het kampioenschap, vorig seizoen wist men met 4-1 van Nunspeet te winnen.

In de 3e minuut was het Bennekom dat gevaarlijk over rechts doorkwam. De scherpe voorzet werd gelukkig voor Nunspeet net gemist door de Bennekom spits. Uit de tegenaanval was in de 4e minuut rechtsbuiten Frank Boers die voor Nunspeet de eerste gevaarlijke aanval opzette. Het duurde tot de 20e minuut voordat Bennekom opnieuw gevaarlijk werd, maar beide keren wist Nunspeet keeper Sean Poot redding te brengen met prachtige reflexen.

In de 33e minuut over rechts een goede aanval, van Nunspeet, waarbij rechtsback Alexander Sijtsma Lucas Pelgrum in de 16 meter wist aan te spelen. In kansrijke positie werd Pelgrum onderuit gehaald. Waardoor scheidsrechter, de heer Spoon, niets anders kon doen dan Nunspeet een penalty toe te kennen. Frank Boers wist wel raad met dit buitenkansje, 1-0 voor Nunspeet. Dit was tevens de ruststand.

Direct na rust was het Nunspeet dat goed startte en direct gevaarlijk wist te worden. Een goede voorzet vanaf rechts werd keihard, maar net naast geschoten door opnieuw Frank Boers. De laatste 20 minuten speelde Bennekom alles of niets om een nederlaag te voorkomen. Alle ballen werden direct hoog voor het doel van Sean Poot geslingerd en enkele hachelijke momenten werden hierdoor gecreëerd, zonder echt uitgespeelde kansen op een gelijkmaker te krijgen.

De grootste kans kwam er voor invaller Peter Huijgen van Nunspeet. In de diepte aangespeeld wist Huijgen de bal langs de Bennekom keeper te spelen, maar zijn vrije weg naar het doel werd op het laatste moment alsnog geblokkeerd. In de 6e (!!) minuut van de blessuretijd was het toch Bennekom dat in de laatste seconden van de wedstrijd met een van richting veranderd schot een gelijkspel wist veilig te stellen.

“Als we als team deze wedstrijdinstelling vol kunnen houden zullen de driepunters zeker volgen aldus debutant Sijtsma van Nunspeet”.

A.s. zaterdag 3 oktober volgt, om 14:30 uur, in Veenendaal de uitwedstrijd tegen De Merino’s.

Opstelling vv Nunspeet:
Sean Poot, Alexander Sijtsma, Gieljan Tissingh, Andrew Galea, Marco de Vries, Dominique van de Grift, Karim Mulder, Lucas Pelgrum [74e min. Patrick Pluim], Melle van der Woude, Emiel Goud [86e min. Peter Huijgen] en Frank Boers [78e min. Amer Torkmani]

Opstelling vv Bennekom:
Christian de Haan, Jelmer Goedhart, Mike Jansen, Joris Klein-Holte, Melchior Onderstal, Martijn Klein-Holte [64e min. Nick Stienstra], Tim van der Meulen, Jeffrey Rutgers, Niek van Ginkel, Fabian Beukhof [67e min. Elias Boumkass] en Just Berends [78e min. Niels Koenderink]

Scoreverloop:
33e min. 1-0 Frank Boers (strafschop)
90e + 6 min. 1-1 Niels Koenderink

Gele kaart:
Nunspeet: Melle van der Woude
vv Bennekom: Joris Klein-Holte en Elias Boumkass

Rode kaart:
Nunspeet: –
vv Bennekom: –

Scheidsrechter: de heer M.A. Spoon
Assistent scheidsrechters: de heren E. Schoolderman en K.F. Molenaar

Klik hier voor de samenvatting [opname&montage Cor Fidder]
© Foto’s: Niels Boersema | NBFotografie en Erik de Weerd


 

 

 

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming