Selecteer een pagina

Zaterdag 3 oktober 2020
1 klasse D Oost

“Vanuit een solide defensie”.

Vanwege de door de overheid genomen maatregelen om het Covid-19-virus terug te dringen, trad vv Nunspeet afgelopen zaterdag in Veenendaal tegen vv De Merino’s aan zonder publiek. Door deze unieke situatie was de sfeer rond het veld er één vol leegte en stilte. Voeg daarbij een grijze lucht en gestaag neervallende regen en het trieste beeld is compleet.

Door Kees Keizer

Ondanks deze desolate en naargeestige omstandigheden kwam Nunspeet direct goed uit de startblokken. Van meet af aan was er dreiging door Melle van der Woude en Frank Boers vanaf de vleugels. Ook de van SDC Putten overgekomen verdediger Alexander Sijtsma manifesteerde zich meermaals in aanvallend opzicht. Dit resulteerde halverwege de eerste helft in een serie goed uitgevoerde aanvallen waaruit Frank Boers tweemaal scoorde. Helaas werden beide treffers terecht vanwege een buitenspelsituatie geannuleerd. Het gaf wel duidelijk de intenties van, en de mogelijkheden voor, Nunspeet aan.

Slechts enkele malen kwamen De Merino’s in het Veluwse strafschopgebied. De hechte defensie van Nunspeters wist elke dreiging bekwaam te elimineren, mede gesteund door een opnieuw prima opererende Nunspeetse goalie, Sean Poot. 

In de 31e minuut was het opnieuw Frank Boers die met een scherp schot voor dreiging zorgde. Ditmaal was het zijnet de eindbestemming. Richting het rustsignaal drong Nunspeet opnieuw aan en dat leverde aantrekkelijke perspectieven op. Gescoord werd er echter voor de rust niet.

Direct na de hervatting kon Nunspeet, door een stevige overtreding op Melle van der Woude, het vizier richten op het vijandelijk doel. Uit deze stilstaande situatie kwam echter geen treffer tot stand.

Even later moest Sean Poot als zijn keeperkunsten tonen om de alleen op het doel afstormende Veenendaalse spits het scoren te beletten. In de 60e minuut viel dan eindelijk de treffer die uiteindelijk de enige en de winnende zou blijken. Good-old Peter Huijgen draaide goed weg bij zijn directe bewaker en met een venijnig, hard en laag schot liet hij de doelman van De Merino’s hulpeloos in het kletsnatte kunstgras spartelen.

Om de naderende zege veilig de haven binnen te loodsen, wisselde trainer Erwin Brem een tweetal spelers. Voor Dominique van der Grift kwam Patrick Pluim in het strijdperk en even later presenteerde hij Emiel Goud als vervanger voor medetopscorer Peter Huijgen. Na deze wissels bood Frank Boers, met een voorzet op maat, Melle van der Woude de gelegenheid om de score te verdubbelen. Voor een leeg doel trof hij tot verbijstering van het schamele aantal volgers slechts hoog de ballenvanger achter het doel. Even later werd hij gewisseld voor Ramazam Leebeek.

Bijna herhaalde zich het rampscenario van vorige week toen Nunspeet diep in de extra tijd een zege zag wegglippen. Ook nu werd er in de slotseconden een hard schot van dichtbij op het Nunspeetse heiligdom afgevuurd. In de mêlee van spelers veranderde de bal van richting en met een reflex hier en daar, en wat geluk, bleef Nunspeet een tegentreffer bespaard. 

Zo werd de eerste zege van dit seizoen een feit en vond Nunspeet zich na afloop terug op slechts twee punten achterstand op de koplopers CSV Apeldoorn en KHC.

“Met wat meer rust en overleg bij de aanvallers, zit er nog veel meer in”, reflecteerde assistent-trainer Frans Bronkhorst na afloop.

Volgende week treft Nunspeet thuis het even hoog geplaatste SVI. Helaas weer zonder de steun van de trouwe supporters!

Opstelling vv Nunspeet:
Sean Poot, Alexander Sijtsma, Gieljan Tissingh, Andrew Galea, Marco de Vries, Dominique van de Grift [65e min. Patrick Pluim], Karim Mulder, Lucas Pelgrum, Melle van der Woude [77e min. Ramazan Leebeek], Peter Huijgen [68e min. Emiel Goud] en Frank Boers

Opstelling De Merino’s:
Koen Hagelstein, Lars ter Burg [Patrick Paschedag], Jos Henken, Stephan van Grootveld [Jesse Sprokkelenburg], Didi van Gelder de la Torre, Arien Bakkenes, Matthieu van Laar [Julian van Dam], Vincent v/d Weerhof, Aron de Koning, Elco v/d Klift en Aron Veldhuizen

Scoreverloop:
60e min. 0-1 Peter Huijgen

Gele kaart:
Nunspeet: Peter Huijgen, Melle van der Woude
De Merino’s: –

Rode kaart:
Nunspeet: –
De Merino’s: –

Scheidsrechter: de heer J. de Vries

Klik hier voor de samenvatting [opname&montage Cor Fidder]


 

 

 

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming