Zaterdag 10 oktober 2020
1 klasse D Oost

Nunspeet verliest op een leeg sportpark de Wiltsangh“.

Nunspeet heeft, na 2x een gelijk spel en 1x een overwinning, de eerste competitiewedstrijd nederlaag van het seizoen geleden. Op een leeg en nat sportpark de Wiltsangh was SVI met 0-3 te sterk voor de blauw gele formatie van trainer Erwin Brem.

In de 23e minuut was het Thom Kooke die vanuit een verre ingooi, in de zestien meter van Nunspeet, aan de bal bleef. Kooke wist tussen diverse spelers van Nunspeet door de bal achter de kansloze doelman Sean Poot te schuiven. Acht minuten na de openingstreffer van SVI was Frank Boers voor Nunspeet dicht bij de gelijkmaker. Boers trof echter de paal.

SVI leek in de 32e minuut de stand op 0-2 te brengen. Na overleg tussen de scheidsrechter en de assistent scheidsrechter werd het doelpunt, wegens een overtreding op Gieljan Tissingh, alsnog geannuleerd.

Een kwartier voor tijd bracht SVI de stand toch op 0-2. Uit een corner, vanaf links, was het Mark de Haan die van dichtbij raak kopte. In de 79minuut kwam SVI uit een strafschop op 0-3. Een overtreding van Sean Poot werd bestraft met een penalty, die door Youp Kok werd benut.

Volgende week zaterdag 17 oktober speelt Nunspeet wederom thuis, KHC uit Kampen komt op bezoek op de Wiltsangh. Helaas weer zonder de steun van de trouwe supporters!