Selecteer een pagina

Beste leden van vv Nunspeet, 

We leven nog steeds in bizarre tijden. Drastische maatregelen van de overheid hebben verstrekkende gevolgen voor ons dagelijks leven. Zo ook voor onze vereniging. 

Maatregelen met het doel om onze gezondheid te beschermen hebben uiteindelijk geresulteerd in het afgelasten van alle competities in het amateurvoetbal. Naast een sportieve en sociale domper heeft het ook vergaande gevolgen voor het financiële huishoudboekje van onze vereniging. 

Een aantal kosten dalen door het niet uitspelen van de competitie. Minder inkoop verbruiksmaterialen, lagere kosten gas/water/elektriciteit en minder afdracht richting de KNVB. Echter, de meeste kosten blijven onveranderd. 

Aan de baten zijde zijn het met name het gemis aan inkomsten uit de kantine die een zware wissel trekken op de begroting. Ook verminderde sponsorinkomsten, afgelaste toernooien en acties drukken de inkomsten. 

Het bestuur zit echter niet stil en onderzoekt alle mogelijke steunmaatregelen en sommige hebben we al kunnen effectueren: Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid, Tegemoetkoming schade COVID-19, het initiatief van NOC*NSF en de overheid voor een Noodfonds er is overleg met onze verhuurder, de Gemeente Nunspeet. 

Uitgangspunt voor het bestuur is om een financieel gezonde vereniging te behouden. 

De vv Nunspeet is een sportvereniging en geen commercieel bedrijf met een winstoogmerk. De club heeft bestaansrecht door de vele vrijwilligers die zich wekelijks trouw (ook in deze tijd), belangeloos en vol overgave inzetten om het voetballen mogelijk te maken. Je betaalt geen abonnement maar contributie. Je bent geen consument maar lid. In een vereniging worden de kosten die we maken zoveel mogelijk gezamenlijk gedragen. 

Het bestuur is voorstander van een conservatief financieel beleid: zwarte cijfers en geld dat er niet is kun je niet uitgeven. Ook het innen van de contributie in zware tijden is een onderdeel van besturen. Zoals onlangs in de communicatie vanuit het bestuur aangegeven, zullen we inmiddels een beroep moeten doen op de reserves.  

Gezien bovenstaande zult u begrijpen dat de begroting seizoen 2020/’21 geen korting op de contributie toelaat.

De Coronacrisis treft ons allemaal. Mocht u daadwerkelijk niet in staat zijn om uw contributie te betalen hebben we daar uiteraard begrip voor. Neem dan vooral contact op via de mail: info@vvnunspeet.nl. Blijf gezond! 

Bestuur vv Nunspeet 

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming