Selecteer een pagina

Zaterdag 4 september 2021
Districtsbeker Oost

Nunspeet start Districtsbeker succesvol

Zaterdag speelde Nunspeet de eerste wedstrijd voor (district)beker. Na een succesvolle oefencampagne zonder nederlaag was de vraag met welke 11 spelers trainer Lucas Hoekman zou starten in de uitwedstrijd tegen ZAC uit Zwolle en of Nunspeet de goede lijn zou kunnen voortzetten.

Het was Nunspeet dat vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief nam. Zo was vd Woude in de eerste minuut al heel dicht bij de openingstreffer. Het duurde echter tot de 28minuut voordat de score geopend werd. Na een duidelijke overtreding kreeg Nunspeet een terechte strafschop toegekend. Marnix Tissingh wist wel raad met deze buitenkans. Een paar minuten voor het rustsignaal was het Emiel Goud die in tweede instantie de bal in het ZAC doel wisten te werken en de 0-2 ruststand liet aantekenen.

In de tweede helft ging Nunspeet door op de ingeslagen weg en met goed opgezette aanvallen was men steeds opzoek naar een hogere uitslag. Het duurde tot de 74e minuut voordat de meegereisde Nunspeet aanhang voor de derde keer kon juichen. Emiel Goud tekende voor zijn tweede en Nunspeets derde treffer 0-3. Dit betekende tevens de eindstand.

Overige tegenstanders in de poule zijn asv Dronten en sv Epe. De poule-wedstrijd tussen sv Epe en  asv Dronten eindigde in een 2-3 overwinning voor asv Dronten.  

Komende zaterdag, 11 september speelt Nunspeet voor de tweede ronde thuis op sportpark De Wiltsangh tegen buurtvereniging sv Epe, aanvang 17:00 uur.

Opstelling vv Nunspeet:
Jardi Niebeek, Enes Keklikoglu [60e min. Max Engelmann], Andrew Galea, Reijer Roelofsen [46e min. Marco de Vries], Gieljan Tissingh, Dominique van de Grift [46e min. Karim Mulder], Melle van der Woude [60e min. Lars ten Dolle], Marnix Tissingh [63e min. Patrick Pluim], Jonathan van ’t Hof, Emiel Goud en Dani Schmitz

Opstelling ZAC:
Puck Pool, Okke Scholten, Onne van der Lei [Rik van Dalfsen], Melle Reuvecamp, Joey Groen [Stefan Kramer], Max Stolte [Bart Mylanus], Rens Blokker, Erik Kool, Robbin Bastiaan [Steven Balstra], Lex Heimerikx en Job van Dalfsen [Guy Metting van Rijn]

Scoreverloop:
27e min. 0-1 Marnix Tissingh (strafschop)
39e min. 0-2 Emiel Goud
74e min. 0-3 Emiel Goud

Gele kaart:
Nunspeet:
ZAC: Rik van Dalfsen

Rode kaart:
Nunspeet: –
ZAC: –

Scheidsrechter: de heer S. Smit
Assistent scheidsrechters: de heren E. Heitbrink en H. Mulder

Klik hier voor de samenvatting [opname&montage Cor Fidder]
© Foto’s: Niels Boersema | NBFotografie

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming