Selecteer een pagina

Voetbalvereniging Nunspeet wil eeuwfeest opluisteren met compleet nieuwe accommodatie

Sportpark De Wiltsangh in Nunspeet gaat op de schop, zo besloot de gemeenteraad in 2017. Dat betekent in het geval van de voetbalvereniging nieuwe velden en kleedkamers. Maar de club wil het momentum aangrijpen om rigoureuzer te moderniseren, zeker nu het 100-jarig bestaan in zicht komt. Aan de stoute plannen zitten de nodige haken en ogen, maar de vereniging wil er vol voor gaan. 

Hoe de bijna 950 leden ertegen aan kijken? “We hebben nog voor corona een enquête gehouden en de meesten reageerden superenthousiast. Veel mensen bieden hulp in allerlei vormen aan. Iemand schreef bijvoorbeeld dat-ie twee linkerhanden heeft, maar wel kan sjouwen”, illustreert voorzitter Rob Buis de steun vanuit de achterban.

De club, uitkomend in de eerste klasse, heeft de wens uitgesproken om de accommodatie te moderniseren. Nunspeet haakt daarbij aan bij het masterplan voor de gehele gemeente. Dat voorziet onder meer in revitalisering van sportpark De Wiltsangh met een sporthal en nieuw zwembad. Voor voetbalvereniging Nunspeet betekent dit in ieder geval nieuwe velden en kleedkamers, een noodzakelijke voorziening die de gemeente dan ook wil bekostigen. 

Oubollig
Maar het bestuur wil meer en de gelegenheid aangrijpen om het ‘oubollige’ sportpark een complete facelift te geven. Zo moet het clubhuis boven op de nieuwe kleedkamers komen en kan in het verlengde van dit gebouw een tribune worden gekoppeld. In dat geval gaan de huidige tribune en kantine tegen de vlakte. “Temeer omdat de ingang van het sportpark in de herinrichting wordt verplaatst naar de andere kant. Daardoor heeft het bestaande clubhuis geen functie meer. Voor zowel clubhuis, tribune als kleedkamer geldt dat het ontzettend oud is wat er staat. Er komt geen warm water meer uit de douches, het is lapwerk”, stelt Buis, nu vier jaar voorzitter van de club. 

Nieuwe hoofdsponsor
Behalve deze technische noodzaak wil de club goede sier maken met het 100-jarig bestaan, dat met enkele jaren (2024) een feit is. “Een vernieuwd sportpark trekt nieuwe leden en sponsoren. In dat verband kan ik melden dat we met Stella een nieuwe hoofdsponsor hebben. Die vinden een vereniging met een frisse uitstraling ook prettig.”

Hobbels
Daarvoor dienen nog wel de nodige hobbels te worden genomen. Zo lopen er gesprekken met de gemeente over  garantstelling voor een lening (ten aanzien van de rente) van een potentiële financier en een juridische constructie. Daardoor heeft de club mogelijk geld tegoed van de gemeente in het geval opstallen tegen de vlakte gaan. Daarnaast dienen de eigen algemene ledenvergadering en politieke partijen te worden overtuigd van de plannen. “Volgende maand gaan we weer met de gemeente om tafel. Zoals het er nu voorstaat is de kans van slagen fifty-fifty, omdat we dus met een aantal onzekerheden te maken hebben”, schetst Buis. Er is in ieder geval een architect in de hand genomen, uit Doetinchem. “Die hebben ook het ontwerp gedaan van een vereniging waardoor wij ons hebben laten inspireren.”

Achterhaald
Een eerste kostenraming is door de tijd ingehaald en niet meer realistisch. Buis: “Dit is voor corona in gang gezet, maar het gaat veel meer kosten dan twee jaar terug gedacht. De vraag in de bouw is zoals je weet enorm, er is geen materiaal te krijgen.”

Middels acties en zelfwerkzaamheid probeert de vereniging een steentje bij te dragen. “Het is een enorme uitdaging, daar draai ik niet omheen. Maar wel een waar we als vereniging vol voor willen gaan. We zijn als vereniging nu gezond en willen de club niet in de ellende storten. Lukt het niet, dan blijft het bij nieuwe kleedkamers.” 

Bron: de Stentor geschreven door Pieter Steenbergen

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming