Selecteer een pagina

Zaterdag 2 oktober 2021
1 klasse D Oost

“Nunspeet neemt punt mee uit Kampen.”

Zaterdag is de eerste competitiewedstrijd gespeeld, uit bij KHC werd een 0-0 gelijkspel behaald. Komende zaterdag volgt de eerste thuiswedstrijd op sportpark De Wiltsangh.

Nunspeet is er zaterdagmiddag niet in geslaagd de volle buit mee te nemen uit Kampen.Al vroeg in de wedstrijd claimden de blauw-witten van KHC een strafschop wegens hands. De leidsman uit Groningen zag hier terecht geen opzet in.  KHC creëerde in de begin fase een licht veldoverwicht, maar wist zelden gevaarlijk te worden. De spitsen Goirney Rojer en Boaz Smit waren heel handig, maar wisten elkaar weinig te vinden. De beste kans was Dani Schmitz die zich zelf geheel vrij speelde voor het KHC goal, zijn schot werd goed gepakt door de KHC keeper.  Tot slot wist KHC aan de hand van Boaz Smit, nogmaals gevaarlijk te worden maar zijn harde inzet werd gestopt door de uitstekende kepende Jardi Niebeek.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, Nunspeet af en toe gevaarlijker. KHC met een paar kleine kansjes, maar de beste kans was voor Nunspeet. KHC bleef met een licht veldoverwicht steeds opzoek naar een voorsprong, maar Nunspeet verdedigde sterk. In de laatste minuten van de wedstrijd, was het opnieuw Nunspeet dat met goed verdedigen en de bal direct en snel door te spelen naar Emiel Goud die de overwinning op schoen leek te hebben. Door in de 90minuut alleen op doelman Arian Sevok af te gaan. Deze doelman, van KHC, wist met een uiterste krachtinspanning prima redding te brengen en Nunspeet van een overwinning af te houden. In de spannende slotfase was het invaller Hushan Ali die voor KHC de overwinning nog binnen kon halen. Doelman Sevok plaatste met een geweldige uittrap de bal op Ali die vervolgens hard uithaalde. Nunspeet keeper, Jardi Niebeek, wist met schitterende krachtsinspanning de bal uit de rechter bovenhoek te halen. Verder kwam het echter niet meer, in een wedstrijd die eigenlijk ook geen winnaar verdiende.

Samengevat: Nunspeet heeft het eerste punt behaald,  weinig kansen, maar wist door goed te verdedigen een terecht punt mee te nemen naar Nunspeet.

A.s. zaterdag ontvangt Nunspeet SDVB uit Barneveld, aanvang 14.45 uur.