Selecteer een pagina

Zaterdag 2 oktober 2021
1e klasse D Oost

Nunspeet zet goede lijn voort.

Na een succesvolle voorbereiding en het gelijkspel van vorige week in Kampen stond zaterdag de eerste thuiswedstrijd tegen SDV Barneveld op het programma. Een tegenstander die ambities voor promotie naar de hoofdklasse heeft uitgesproken.

SDV Barneveld is traditioneel een “angstgegner” voor Nunspeet. In het seizoen 2019/2020 gaf Nunspeet tussen de 80e minuut en de extra tijd een 3-0 voorsprong uit handen en eindigde de wedstrijd in 3-3. De ploeg uit Barneveld probeert al jaren de stap naar de hoofdklasse te maken. Ook dit seizoen behoort men op papier weer bij de kanshebbers op het kampioenschap.

Nadat er bij aanvang een minuut stilte was gehouden ter nagedachtenis aan het overlijden van de leden Bertus de Weerd en Henk Bouw zette Nunspeet, spelend met een zwarte rouwband, de gasten direct onder druk. Er was o.a. voor spits Vincent Huisman een mogelijkheid om de score te openen. Aan de andere kant moest talentvolle Nunspeet keeper, Jardi Niebeek, twee keer handelend optreden.

Vanaf minuut 25 pakte Nunspeet het initiatief weer over en zat de blauw gele formatie van Lucas Hoekman SDV Barneveld weer fel op de huid, waardoor bijna elk persoonlijk duel werd gewonnen. In de 28e minuut kon Karim Mulder vanaf de middellijn “opstomen” richting het strafschopgebied, maar zag zijn schot echter naast gaan. In de 33e minuut was er, aan de linkerzijde van het veld, een ingooi voor Nunspeet waarbij de bal door Emiel Goud werd doorgekopt tot in het vijf meter gebied, precies voor de voeten van Vincent Huisman. De jonge spits haalde genadeloos uit en liet keeper Ruben van de Streek keeper kansloos, 1-0.

In de 35e minuut leek SDV Barneveld, na een diepte bal van Enes Keklikoglu, simpel uit te kunnen verdedigen. De communicatie tussen Sil Buikema en keeper Ruben van de Streek ontbrak. Waarna Melle van der Woude aan de rechterkant van het strafschopgebied, vanaf een meter of 20, met een fabelachtig hakje de 2-0 kon scoren. “Ik kon hem er met een hakje, half buitenkant, net langs schieten. En zo maakte ik een mooi goaltje.” Wellicht nu al het doelpunt van het seizoen. Voor de liefhebber klik hier. Ruststand 2-0.

De tweede helft bracht een feller SDV Barneveld op het veld, maar Nunspeet kon vrij eenvoudig tegenstand bieden. In de 73e minuut leek SDV Barneveld de aansluitingstreffer te scoren, de bal ging echter nipt voorlangs. Gescoord werd er in de tweede helft niet meer, waardoor Nunspeet verdiend de eerste thuisoverwinning mocht bijschrijven.

Komende zaterdag brengt Nunspeet een bezoek aan, het nog ongeslagen, csv Apeldoorn. Volgens trainer Lucas Hoekman krijgt het team hier opnieuw de kans om wederom een goede wedstrijd te spelen en met een mooi resultaat naar Nunspeet terug te keren.

Opstelling vv Nunspeet:
Jardi Niebeek, Enes Keklikoglu [74e min. Max Engelmann], Andrew Galea, Marco de Vries [60e min. Gieljan Tissingh], Emiel Goud [60e ,in. Jonathan van ’t Hof], Melle van der Woude, Dani Schmitz [76e min. Lars ten Dolle], Vincent Huisman, Marnix Tissingh, Karim Mulder en Reijer Roelofsen

Opstelling SDV Barneveld:
Ruben van de Streek, Ivar van Beek, Rick van Walsem, Rob van Eem [60e min. Jeffrey van Deuveren], Edwin Aben, Roy Bronkhorst [85e min. Thijs Uyterwaal], Rico Kuijt, Rob Knul [81e min. Thimo Vink], Sil Buikema, Levi Smit [60e min. Zakaria el Biyar] en Milan van Elten

Scoreverloop:
33e min. 1-0 Vincent Huisman
35e min. 2-0 Melle van der Woude

Gele kaart:
Nunspeet: Enes Keklikoglu
SDV Barneveld: Sil Buikema

Rode kaart:
Nunspeet: –
SDV Barneveld: –

Scheidsrechter: de heer L. Hartemink
Assistent scheidsrechters: de heren J. Frens en R. Hogendoorn

Klik hier voor de samenvatting [opname&montage Cor Fidder]
Klik hier voor de nabeschouwing met de trainers Bart Schreuder en Lucas Hoekman o.l.v. Fred Pieterson [opname&montage Cor Fidder]
Klik hier voor de huldiging van Melle van der Woude als Man of the Match [opname&montage Cor Fidder]
© Foto’s: Niels Boersema | NBFotografie

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming