Selecteer een pagina

Zaterdag 9 oktober 2021
1e klasse D Oost

“Nunspeet trekt aan het kortste eind in een wedstrijd met twee gezichten.

Op een zonovergoten sportpark Orderbos moest Nunspeet het zaterdag jl. opnemen tegen csv Apeldoorn. Op dat moment één van de 3 koplopers in de 1e klasse D Oost.

Vanaf de aftrap liet Nunspeet zien, dat het met aanvallende bedoelingen naar Apeldoorn was afgereisd. Het was echter csv Apeldoorn dat via Laurence van den Enk, uit een counter, een goede kans kreeg om de score te openen, zijn schot ging echter naast. In de twaalfde minuut was het Nunspeet dat scoorde. Een vrije trap, vanaf de eigen veld helft, van Reijer Roelofsen bereikte, nadat een verdediger van csv Apeldoorn onder de bal doorliep, Dani Schmitz aan de linkerzijde van het veld. Zijn lage strakke voorzet bereikte Vincent Huisman, die beheerst scoorde, 0-1.

Direct vanaf de aftrap zocht csv Apeldoorn de aanval. Een diepe bal op Patrick Maneschijn wist Jardi Niebeek op de rand van het strafschopgebied onschadelijk te maken. Even later kreeg Cali Daniel een opgelegde kans om de gelijkmaker te scoren. Zijn inzet ging van de buitenkant van de paal naast. Halverwege de eerste helft kreeg Nunspeet de kans om de score uit te breiden. Melle van der Woude kon de voorzet van Emiel Goud echter niet vol te raken. In de 33e minuut viel de eerste gele kaart van de wedstrijd. Na een passeeractie viel Lars Huber in het strafschopgebied. Scheidsrechter Delsink zag hier geen strafschop, maar een schwalbe in.

Vier minuten voor de rust kreeg Dani Schmitz, na een pass van Melle van der Woude, in een 1 op 1 situatie de uitgelezen kans om de score te verdubbelen. Keeper Dean Bredewolt wist met zijn voet redding te brengen. Op slag van rust was het aan de andere kant Jardi Niebeek die de gelijkmaker wist te voorkomen.

Om de wedstrijd weer onder controle te krijgen, had csv Apeldoorn-trainer Jan Kromkamp, na de rust, twee wissels en omzettingen in de opstelling toegepast. Deze wijzigingen hadden in de 52e minuut al direct resultaat. Laurence van den Enk scoorde na een pass van Lars Huber de gelijkmaker. Drie minuten later was het wederom Laurence van den Enk die het net wist te vinden, 2-1.

In de jacht op de gelijkmaker gaf Nunspeet veel ruimte achter de laatste linie weg. In deze fase wist Jardi Niebeek csv Apeldoorn van het scoren af te houden. Maar in de 73e minuut was hij bij een strafschop van Lars Huber kansloos, 3-1. De strafschop was het gevolg van een overtreding op Cali Daniel. Hierna wist Jardi Niebeek bij een afstandsschot en in een 1 op 1 situatie zijn doel schoon te houden.

In de tweede minuut van de extra tijd werd er na een handsbal in het strafschopgebied, van Nigel Michels, een strafschop aan Nunspeet toegekend. Deze werd door Marnix Tissingh benut, 3-2. In de vijfde minuut van de extra tijd was het Nigel Michels die de eindstand op 4-2 bracht.

A.s. zaterdag krijgt Nunspeet kans op revanche als Bennekom op bezoek komt op sportpark De Wiltsangh. Aanvang 14:45 uur.

Opstelling vv Nunspeet:
Jardi Niebeek, Enes Keklikoglu, Andrew Galea, Reijer Roelofsen, Marco de Vries [66e min. Gieljan Tissingh], Marnix Tissingh, Melle van der Woude [46e min. Jonathan van ’t  Hof], Karim Mulder [73e min. Patrick Pluim], Emiel Goud [64e min. Dominique van de Grift], Vincent Huisman en Dani Schmitz [73e min. Max Engelmann]

Opstelling csv Apeldoorn:
Dean Bredewolt, Hidde Eshuis, Lars Huber, Cali Daniel [79e min. Dario Tanda], Laurence van den Enk, Levi Tuasela, Noah Tuasela, Job Pothof [46e min. Nathan Greven], Cedric Bultman Patrick Maneschijn [46e min. Fedde Dibbink] en Nigel Michels

Scoreverloop:
12e min. 0-1 Vincent Huisman
52e min. 1-1 Laurence van den Enk
55e min. 2-1 Laurence van den Enk
73e min. 3-1 Lars Huber [strafschop]
90e+3 min. 3-2 Marnix Tissingh [strafschop]
90e+5 min. 4-2 Nigel Michels

Gele kaart:
Nunspeet: Reijer Roelofsen, Karim Mulder en Max Engelmann
csv Apeldoorn: Lars Huber, Job Pothof en Nigel Michels

Rode kaart:
Nunspeet: –
csv Apeldoorn: –

Scheidsrechter: de heer J.Delsink
Assistent scheidsrechters: de heren F. Jurjens en J. Frens

Klik hier voor de samenvatting [opname&montage Cor Fidder]

© Foto’s: Niels Boersema | NBFotografie

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming