Selecteer een pagina

Zaterdag 16 oktober 2021
1e klasse D Oost

“Nunspeet verliest geflatteerd van Bennekom.

Na het onnodige verlies tegen CSV Apeldoorn wisten de youngsters van trainer Lucas Hoekman zaterdag opnieuw niet te winnen. Het team blijkt de les van de nederlaag tegen CSV, waar binnen 5 minuten de wedstrijd uit handen werd gegeven, nog niet geleerd te hebben. Opnieuw werd er binnen 5 minuten een verloren wedstrijd gespeeld. De thuiswedstrijd tegen vv Bennekom vertoonde hetzelfde wedstrijdbeeld en resultaat als een week eerder.

Op een goed bezocht sportpark de Wiltsangh startte Nunspeet, in het vertrouwde blauw/geel, deze tweede thuiswedstrijd van het seizoen op nieuw sterk en wist men handig gebruik te maken van de ruimte die werd geboden door de spelers van Bennekom. In de 9e minuut kreeg Dani Schmitz al een goede kans om de score te openen. Na een snelle aanval over de rechterkant via Emiel Goud zag de Nunspeet aanvaller zijn schot op het laatste moment geblokkeerd door de rug van een Bennekom verdediger. Twee minuten later was het bijna raak voor dezelfde Dani Schmitz, een vergelijkbare voorzet van rechts via Emiel Goud werd dit keer hoog over geschoten.

Vijf minuten later zag spits Vincent Huisman zijn schot gered worden door de Bennekom keeper, dit na een snelle uitbrak over de linkerkant. Het wachten leek op een voorsprong voor de thuisploeg. Rond de dertigste minuut wist Bennekom voor het eerst gevaarlijk te worden, maar deze aanval belandde in het zijnet van het doel van Jardi Niebeek. In de veertigste minuut was het Emiel Goud die de kans op 1-0 onbenut liet en in blessuretijd wist de keeper van Bennekom met een uiterste krachtinspanning een kopbal van Marnix Tissingh uit het doel te houden. Ruststand 0-0.

De tweede helft startte voor Nunspeet dramatisch, na een ongelukkige struikeling van Karim Mulder wist Bennekom in de vierde minuut na rust wel raad met dit buitenkansje en maakte men de 1-0. Nog maar net bekomen van deze tegenvaller kreeg Marnix Tissingh 1 minuut later ongelukkig een bal op zijn arm. De scheidsrechter die op 2 meter afstand opgesteld stond twijfelde geen moment, strafschop. Ook dit buitenkansje werd feilloos benut 2-0 voor de gasten. In opnieuw slechts 3 minuten tijd.

Nunspeet probeerde wel de aansluittreffer te forceren, maar was machteloos en kwam de tegenvallers niet meer te boven. In de 88e en 90e minuut was het Bennekom zelfs dat uit kon lopen naar een 4-0 overwinning.

Iedereen die de wedstrijd niet gezien heeft denkt aan een kansloos Nunspeet, maar anders dan de uitslag doet vermoeden had Nunspeet zeker kans op meer na een goede eerste helft.

Zaterdag krijgt Nunspeet kans op herstel met opnieuw een thuiswedstrijd tegen SVZW uit Wierden op het eigen sportpark De Wiltsangh. Opnieuw een pracht affiche. Aanvang wedstrijd 14:45 uur.

Opstelling vv Nunspeet:
Jardi Niebeek, Enes Keklikoglu [72e min. Max Engelmann], Andrew Galea, Reijer Roelofsen, Gieljan Tissingh, Karim Mulder [58e min. Dominique van de Grift], Melle van der Woude [72e min. Jonathan van ´t Hof], Marnix Tissingh, Emiel Goud, Vincent Huisman en Dani Schmitz 

Opstelling vv Bennekom:
Christian de Haan, Nick Stienstra, Mike Jansen, Andreas Dusink [84e min. Robin Meurs], Judah Berefo, Joris Klein-Holte, Roy de Graaf, Giovanni Scharrenberg [69e min. Fabian Beukhof], Jeffrey Rutgers, Noah Roethof en Just Berends

Scoreverloop:
49e min. 0-1 Roy de Graaf
51e min. 0-2 Just Berends (strafschop)
88e min. 0-3 Giovanni Scharrenberg
90e min. 0-4 Fabian Beukhof

Gele kaart:
Nunspeet: Karim Mulder, Enes Keklikoglu, Dominique van de Grift en Marnix Tissingh
Bennekom: Noah Roethof

Rode kaart:
Nunspeet: –
Bennekom: –

Scheidsrechter: de heer S.D. Tyler
Assistent scheidsrechters: de heren J. Frens en A. Andrea

Klik hier voor de samenvatting [opname&montage Cor Fidder]
Klik hier voor de nabeschouwing met de trainers Aad van den Berg en Lucas Hoekman o.l.v. Fred Pieterson [opname&montage Cor Fidder]
© Foto: Niels Boersema | NBFotografie

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming