Zaterdag 30 oktober 2021
1e klasse D Oost

“Nunspeet wint in de slotminuten.”

Nunspeet heeft in Veenendaal een broodnodige overwinning op de Merino’s behaald. Tien minuten voor tijd wist Nunspeet de 1-0 achterstand ongedaan te maken en één minuut voor het einde van de reguliere speeltijd scoorde Nunspeet uit een strafschop de 1-2.

In de eerste 20 minuten lieten de Merino’s een redelijk spel zien, maar de 2 goede mogelijkheden waren niet aan de Merino’s besteed. Vanuit een corner frommelde Jos Henken in de 66e minuut de bal in het net, 1-0. Hierna liepen de Merino’s steeds meer naar achteren, mede doordat Nunspeet, om de gelijkmaker te forceren, met 4 aanvallers ging spelen. Tien minuten voor tijd was het Lars ten Dolle die gelijkmaker binnen kopte, 1-1. Twee minuten later eindigde een vrije trap van Dominique van de Grift op de lat. Eén minuut voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg Nunspeet een strafschop toegekend. De Merino’s probeerden vanaf de eigen achterlijn op te bouwen, maar verloren de bal en vervolgens werd er, in het strafschopgebied, een overtreding op Dominique van de Grift gemaakt. De toegekende strafschop werd door Marnix Tissingh benut, 1-2.

A.s. zaterdag 6 november speelt Nunspeet op Sportpark De Wiltsangh tegen DOS Kampen. Aanvang 14:45 uur.