Selecteer een pagina

Zaterdag 6 november 2021
1e klasse D Oost

“Nunspeet wint eenvoudig van DOS Kampen.”

Nunspeet heeft op het eigen sportpark de Wiltsangh met 4-1 gewonnen van DOS Kampen. Voor Nunspeet waren Lars ten Dolle en Dominique van de Grift voor rust trefzeker en na rust zorgden Dani Schmitz en Jonathan van ’t Hof voor de andere twee Nunspeetse doelpunten.

Bij Nunspeet begonnen ten Dolle en van de Grift in de basis in plaats van Melle van der Woude en Karim Mulder. Een bal op Emiel Goud zorgde in de openingsfase voor een kans voor Nunspeet. Goud zag zijn inzet door doelman Kevin Dijkstra gestopt worden. Aan de andere kant was het Mathijs de Blok die op zijn weg de uitstekend keepende Jardi Niebeek vond.

Uit een corner van Marnix Tissingh was het in de 23e minuut alsnog raak. De corner van Tissingh belandde bij de tweede paal op het hoofd van Andrew Galea, die de bal terug kopte op Lars ten Dolle die op zijn beurt de bal binnen kopte 1-0. In de 38e minuut was het nog eens raak voor vv Nunspeet. Een voorzet van Enes Keklikoglu werd door Dominique van de Grift binnen gekopt.

Op slag van rust leek Nunspeet ook nog op 3-0 te komen. Het was wederom vanuit een corner van Marnix Tissingh. De bal kwam op het hoofd van Vincent Huisman, de kopbal van Huisman belandde boven doelman Kevin Dijkstra op de lat.

In de 60e minuut was het Vincent Huisman die het spel van rechts naar links verplaatste op de vrijstaande Dani Schmitz. Schmitz legde zijn tegenstander in de luren en schoot de bal beheerst in de korte hoek binnen en bracht zo de stand op 3-0. Patrick Pluim verving in de 66e minuut Vincent Huisman. Pluim speelde hierdoor zijn 250e wedstrijd in het Nunspeet shirt. Op 16-jarige leeftijd debuteerde Pluim onder trainer Hans van Dijkhuizen in de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg. Via Mathijs de Blok kwam DOS Kampen in de 70e minuut op 3-1.

Dominique van de Grift stomd aan de basis van de vierde Nunspeetse treffer. Een leep balletje op Patrick Pluim zorgde er voor dat Pluim op snelheid eruit kon komen. Pluim gsaf de bal op maat op de ingevallen Jonathan van ’t Hof die de 4-1 eindstand binnen schoot.

Nunspeet speelt volgende week zaterdag 13 november een uitwedstrijd tegen SVZW in Wierden voor de districtsbeker Oost. Het duel begint om 14:45 uur op sportpark het Lageveld.

Opstelling vv Nunspeet:
Jardi Niebeek, Enes Keklikoglu, Andrew Galea, Reijer Roelofsen [52e min Karim Mulder], Marco de Vries, Dominique van de Grift, Lars ten Dolle, Marnix Tissingh, Emiel Goud, Vincent Huisman [69e min. Patrck Pluim] en Dani Schmitz [88e min. Jonathan van ’t Hof]

Opstelling DOS Kampen:
Kevin Dijkstra, Erik van de Wetering, Martijn Barneveld, Burak Alp, Stan Mulder [63e min.Ruben Meijer], Matthijs de Blok, Toine Mulder, Burak Ozturk, Robin Mulder, Timo Petersen [63e min. Mark Sollie] en Klaas Jan Mulder [73e min. Nick Notrot].

Scoreverloop:
23e min. 1-0 Lars ten Dolle
38e min. 2-0 Dominique van de Grift
60e min. 3-0 Dani Schmitz
70e min. 3-1 Mathijs de Blok
90e min. 4-1 Johanathan van ’t Hof

Gele kaart:
Nunspeet:
DOS Kampen: Burak Ozturk, Kevin Dijkstra, Martijn Barneveld en Ruben Meijer

Rode kaart:
Nunspeet: –
DOS Kampen: –

Scheidsrechter: de heer W. Rutgers
Assistent scheidsrechters: de heren M. de Leest en E. Schoolderman

Klik hier voor de samenvatting [opname&montage Cor Fidder]
Klik hier voor de nabeschouwing met Lucas Hoekman, trainer vv Nunspeet, door Fred Pieterson [opname&montage Cor Fidder]
Klik hier voor de huldiging van Emiel Goud als man of the Match [opname&montage Cor Fidder]
© Foto’s: Niels Boersema | NBFotografie

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming