Selecteer een pagina

Het seizoen 2021-2022 is nog in volle gang, maar de nieuw aangetreden Technische Commissie van vv Nunspeet is al druk bezig om de selectie voor komend seizoen in een vroeg stadium een gezicht te geven. Wij zijn blij een aantal contractverlengingen te kunnen delen, met een reactie van de TC en aangevuld met een gedicht van Kees Keizer.

Marnix Tissingh

Marnix is na een seizoen VVOG (3e divisie) en NSC Nijkerk (hoofdklasse) weer terug op het oude nest. De ervaringen op het hogere niveau hebben Marnix tot een betere voetballer gemaakt. Met zijn doelpunten en verzorgde spel is hij in de eerste seizoenshelft één van de onmisbare factoren binnen het elftal gebleken en we zijn dan ook zeer verheugd dat Marnix te kennen heeft gegeven ook volgend jaar graag voor Nunspeet uit te willen komen.

Zoals onze voetbalakker ‘De Wiltsangh’
draagt zijn naam ook ‘gh’ in de staart
daar staat zijn voetbalhuis, hier hoort hij thuis

hij gaat niet langer lopen dwalen
over vreemde velden in de buurt
ons middenveld wordt nu door hem bestuurd

laat het zwerven maar aan de wolven
blijf het Nunspeetse nu jaren trouw
laat voor ons het spel nu heerlijk golven
een schot, een kopstoot en veel gesjouw.


Jonathan van ‘t Hof

Jonathan maakte in maart 2019 als 18-jarige buitenspeler zijn debuut onder toenmalig interim trainer Lucas Hoekman. Na een stormachtige start speelde Jonathan de laatste maanden iets minder minuten in het eerste maar prikte onlangs tegen DOS Kampen zijn eerste bevrijdende treffer voor Nunspeet 1. Jonathan is een groot talent, een echte vleugelflitser, en zal in de tweede seizoenshelft ongetwijfeld veelvuldig de backs van de tegenstander het leven zuur maken. Heel mooi dat dit exponent uit de jeugd ook volgend jaar op de Wiltsangh te bewonderen is.

Acteert in spelersgroep en medisch team
dus mocht zijn basisplek te lang uitblijven
kan hij de concurrent langdurig rust voorschrijven

als een verkoelend briesje oogt zijn postuur
maar blijkt een wervelwind op de flanken
zo slaat zijn belager een slecht figuur

op het speelveld of langs de kant
blijft hij de snelste verzorger van het land.


Melle van der Woude

Ondanks dat er veel interesse uit de regio voor Melle is, heeft ook hij een handtekening gezet onder een nieuw Nunspeet contract. Hierdoor blijft deze parel uit eigen gelederen behouden voor de vereniging. Melle studeert momenteel in Groningen en traint eens per week mee bij Oranje Nassau. Voor een speler van pas 18 jaar straalt Melle één en al volwassenheid uit en heeft hij al meermaals getoond over exceptionele kwaliteiten te beschikken. Melle is snel, sterk en technisch zeer vaardig. Met als hoogtepunt zijn fraaie hakbal tegen SDV Barneveld. We kijken ernaar uit om nog veel meer van dit soort hoogstandjes van hem te zien.

Er bruist volop voetbal door zijn venen
elke vezel hunkert naar de bal
met één blik over de groene mat
doorziet hij hoe het leder rollen zal

vederlicht zijn trotse tred
weer een slalom tussen belagers door
met het voetbalvirus al vroeg besmet
volgt hij de roem in opa’s spoor

op het groen wordt heel veel afgeklunsd
maar hij toont daar ware voetbaltoverkunst.


Bram van de Worp

Bram is voor veel Nunspeet supporters nog een grote onbekende, ondanks dat hij al 1,5 seizoen deel uit maakt van de selectie. Na slepende blessures is hij na de winterstop weer wedstrijdfit en kan hij eindelijk zijn kwaliteiten op het veld laten zien. Ondanks dat het een lastige periode is geweest heeft Bram altijd keihard gewerkt om weer gezond en fit te worden en toonde hij een voorbeeldige mentaliteit. Bram beschikt over een goede dribbel en is een intelligente speler die goed tussen de linies kan spelen. Bram kan een absolute meerwaarde zijn voor Nunspeet en gezien het drukke programma kan Nunspeet hem direct na de winterstop gelijk goed gebruiken. Het belangrijkste is om veel minuten te maken en dan staat niets in de weg om te knokken voor de basisplek op het middenveld.

Door het dal van magere jaren
slingert een sportieve lijdensweg
steeds trof hem het blessurelot
ontnam hem plezier en spelgenot

hij worstelt zich langs menig witte doktersjas
met gips, pleisters, krukken en karakter
terug naar massagedamp en voetbaltas

laat hij nu de medische staf maar flink belonen
door kerngezond zijn klasse op de mat te tonen.


Karim Mulder

Het is heerlijk om zo’n veelzijdige speler als Karim in je team te hebben. Karim kan wat nonchalant ogen maar is enorm gedreven. Hij speelde als buitenspeler, spits, middenvelder en Hoekman gebruikt hem ook weleens als centrale verdediger of back. Tijdens de eerste seizoenshelft speelde hij vrijwel alles in de basiself en heeft daar zijn waarde absoluut bewezen. Het kenmerkt een intelligente speler dat hij op zoveel posities zo goed uit de voeten kan. Karim is een echte motor, heeft veel inhoud en schuwt de duels niet. Aan de bal is Karim een belangrijke verbindingsspeler en pikt hij geregeld zijn doelpunt mee. Hij is pas 21 jaar maar al een zeer waardevolle speler voor Nunspeet en we zijn verheugd dat hij volgend seizoen weer in het geel/blauw speelt.

Rijzig en spichtig zijn gestalte
maar wankelen doet hij zeker niet
in zijn frêle voetbalbenen
huist grimmigheid en graniet

noem een positie en hij kan er spelen
vleugelspits, nummer tien of stopperspil
presteert in elke hoek van de arena
als antwoord op wat de trainer wil

hij is de jonge hond die goed gedijt
die niet slechts blaft maar ook stevig bijt.


Enes Keklikoglu

Enes is een prachtig voorbeeld van hoe een speler door de jaren heen steeds verder groeit naar een hoger niveau. Ieder seizoen knokte hij zich in de basis en na een onstuimig begin bij Nunspeet is hij de afgelopen seizoenen een belangrijke vaste waarde geworden op de rechtsback positie. Enes heeft een enorme drive en levert dit seizoen al veel assists op door zijn aanvallende spel. Voor buitenspelers is hij een lastige back om tegen te spelen want je moet hem meestal wel 3 keer voorbij. Enes geeft nooit op en kan je helemaal uit de wedstrijd spelen. We zijn erg blij met zijn keuze om volgend seizoen weer deel uit te maken van Nunspeet!

Een sta-in-de-weg met toenemende faam
waarover veel tegenspelers hulploos struikelen
zoals alle stadionspeakers over zijn naam

het slot op deur op de rechterflank
wie er toch doorglipt is zeker
kreupel of mank

zijn domein grenst aan de lijn
waar hij blokt, stuwt en sleurt
en de vijand liever niet wil zijn.


Andrew Galea

Andrew is ondanks zijn jeugdigheid niet meer weg te denken uit het eerste. Hij is groot, sterk en met zijn sterke passing heeft Andrew een belangrijke rol in het verzorgen van de opbouw van achteruit. Andrew heeft grote stappen gezet in zijn ontwikkeling en heeft zich ontpopt tot een zeer betrouwbare en degelijke centrale verdediger. We zijn erg blij met de keuze van Andrew om volgend jaar trouw te blijven aan Nunspeet en zien hem graag doorgroeien tot één van de leiders van het elftal. De kwaliteiten heeft hij absoluut in huis.

Nog piepjong en toch al vaste waarde
een sterke schakel in de ketting
houdt van pittig, niet van het bedaarde

volgens zijn pas mag hij voor Malta reizen
maar wat brengt zo’n landje in het water
op de Veluwe blinken toch de prijzen?

hoofd- en voetenwerk even sterk
hij houdt de defensie overeind
en bespaart de doelman heel wat werk.

Gedichten: Kees Keizer
© Foto’s: Niels Boersema | NBFotografie

 

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming