Selecteer een pagina

Zaterdag 12 maart 2022
1e klasse D Oost

“Nunspeet winnaar in streekderby.”

In de thuiswedstrijd tegen vv Hierden heeft Nunspeet door doelpunten van Lars ten Dolle en Dani Schmitz (2x) een 3-1 overwinning behaald. Uit een geweldige vrije trap in de kruising scoorde Stefan Jansen de 3-1.

Ten opzichte van vorige week had trainer Lucas Hoekman het elftal op 4 plaatsen gewijzigd. Voor Gieljan Tissingh, Melle van der Woude, Vincent Huisman en Dani Schmitz waren er basisplaatsen ingeruimd.

Na een vrije trap van Dani Schmitz was er in de 3de minuut de eerste kans voor Nunspeet. De inzet van Vincent Huisman belandde echter op de linkerpaal. Ondanks dat het aantal hoekschoppen in het voordeel van Hierden waren, leverden deze geen gevaar op. Nunspeet kreeg in de 25e minuut via Reijer Roelofsen vanuit een afgeslagen corner wel een goede mogelijkheid. Zijn inzet ging rakelings over het doel. Vlak voor rust werd, uit een corner, een kopbal van Jan Jurrien Hop van de lijn gehaald.

Vijf minuten na rust had Nunspeet een aanval over meerdere schijven en wist Emiel Goud de bal bij Dani Schmitz te krijgen, zijn schot ging echter over. In de 54e minuut kwam Nunspeet alsnog op voorsprong. Na een afgeslagen aanval was het Lars ten Dolle die met een geplaatst schot vanaf een meter of 25 wist te scoren, 1-0. Twee minuten later wist Nunspeet de score uit te breiden. Na een geweldige interceptie van Lars ten Dolle, wist deze de geheel vrijstaande Dani Schmitz te bereiken, die de bal onder doelman Niels Doornhof in het doel schoot, 2-0. Na een uur spelen leek Nunspeet zelfs op 3-0 te komen. Nadat doelman Doornhof net buiten het strafschopgebied een overtreding op Dani Schmitz had gemaakt, was het Schmitz die zijn vrije trap door de doelman gestopt zag worden. In de rebound scoorde Lars ten Dolle, de treffer werd echter wegens buitenspel afgekeurd. Een paar minuten later was er, via Emiel Goud, een goede aanval over rechts. Zijn voorzet bereikte de bij de 2de paal geheel vrijstaande Dominique van de Grift, die zijn inzet door de doelman gestopt zag worden. In de 73e minuut mocht Melle van der Woude alleen op de doelman af, maar de bal sprong net iets te ver van zijn schoen waardoor keeper Doornhof redding kon brengen. Tien minuten voor tijd werd Dani Schmitz in stelling gebracht en mocht hij alleen op de keeper af en schoof de bal beheerst in het doel, 3-0. Ondanks dat de assistent-scheidsrechter vlagde keurde scheidsrechter de Vries het doelpunt, terecht, goed. Zeven minuten voor tijd deed Hierden wat terug. Een geweldige vrije trap, vanaf links, van Stefan Jansen zeilde de kruising in, 3-1.

Reactie van Lucas Hoekman: “Er komen steeds meer jongens terug van blessures en Corona die steeds beter in vorm komen. Dat zie je ook terug in het veld. Daarnaast vonden we vandaag eindelijk weer het net en maakten we drie goede goals. Ook hebben we veel gecreëerd en daar kunnen we zeker verder mee.”

A.s. zaterdag 19 maart speelt Nunspeet in Wierden tegen SVZW.

Opstelling vv Nunspeet:
Jardi Niebeek, Enes Keklikoglu, Andrew Galea, Reijer Roelofsen, Gieljan Tissingh [81e min. Karim Mulder], Lars ten Dolle, Melle van der Woude [81e min. Jonathan van ’t Hof], Marnix Tissingh, Emiel Goud, Vincent Huisman [62e min. Dominique van de Grift] en Dani Schmitz

Opstelling vv Hierden:
Niels Doornhof, Casper Krop, Ewout Mulder, Sander Nieuwhof, Jan Jurrien Hop, Stefan Jansen, Wesley de Klein, Jeroen Spoelstra, Rob van der Sluis, Andrew Schaftenaar [58e min. Martijn Ruiter] en Dani van Dijk [76e min. Mustafa Kalkan]

Scoreverloop:
54e min. 1-0 Lars ten Dolle
56e min. 2-0 Dani Schmitz
78e min. 3-0 Dani Schmitz
83e min. 3-1 Stefan Jansen

Gele kaart:
vv Nunspee
t: Reijer Roelofsen
vv Hierden: Niels Doornhof

Rode kaart:
vv Nunspeet:

vv Hierden:

Scheidsrechter: de heer J. de Vries
Assistent scheidsrechters: de heren J. Frens en B. Prophitius

Klik hier voor de samenvatting [opname&montage Cor Fidder]
Klik hier voor de nabeschouwing met de trainers Jaap de Vries en Lucas Hoekman o.l.v Fred Pieterson  [opname&montage Cor Fidder]
Klik hier voor de huldiging van Lars ten Dolle als Man of the Match [opname&montage Cor Fidder]

© Foto’s: Niels Boersema | NBFotografie

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming