Selecteer een pagina

Zaterdag 19 maart 2022
1e klasse D Oost

“Gehavend Nunspeet wint eenvoudig in Wierden.”

In de wedstrijd tegen SVZW heeft Nunspeet door een eigen doelpunt van Maarten Smit en doelpunten Jonathan van ‘t Hof en Melle van der Woude een 0-3 overwinning behaald. Voor aanvang van de wedstrijd stonden beide teams (de nrs. 5 en 6 van de 1e klasse D) in het aantal punten (20) gelijk, maar had SVZW een beter doelsaldo.

Ten opzichte van vorige week moest trainer Lucas Hoekman vanwege blessures en ziekte van Lars ten Dolle, Vincent Huisman, Reijer Roelofsen en Dani Schmitz alsmede de langer geblesseerden Sean Poot, Bram van de Worp, Patrick Pluim en Max Engelmann het elftal op diverse plaatsen wijzigen. Naast reserve-keeper Koen Meijerink namen Julian Hop, Lucas Zoet, Fabian Zoet en Dany van Harten plaats op de reservebank.

In de eerste helft golfde het spel heen en viel de eerste kans voor Nunspeet pas in de 20e minuut te noteren. Een slecht weggewerkte bal kwam op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van Karim Mulder. Zijn schot werd door keeper Julian Bakker naar de zijkant van het veld gewerkt. Drie minuten later werd er op de rand van het strafschopgebied een overtreding op Karim Mulder begaan. De toegekende vrije trap leverde niets op. Zes minuten voor rust was een voorzet vanaf links van Emiel Goud net te hard voor de bij de 2de paal geheel vrijstaande Dominigue van de Grift. Twee minuten later leek Melle van der Woude de score alsnog te openen. Nadat hij in eerste instantie de voorzet vanaf links niet kon koppen, werd hij, na een fraai hakje van Dominique van de Grift, weer bereikt. Zijn kopbal ging echter via de lat over. Op slag van rust kwam Nunspeet alsnog op voorsprong. Een voorzet van Jonathan van ’t Hof werd door Maarten Smit in het eigen doel geschoten, 0-1.

In de 49e minuut grepen 2 verdedigers van SVZW, na een diepte-pass van Marnix Tissingh, niet in en Jonathan van t Hof wist hier prima van te profiteren. Zijn schot verdween langs de keeper in het doel, 0-2. Hierna kreeg Nunspeet de kans om de voorsprong nog verder uit te breiden, Gieljan Tissingh kopte echter rakelings over. Na een uur spelen was er weer een kopkans voor Gieljan Tissingh, de voorzet van Dominique van de Grift kopte hij net naast. Nadat de scheidsrechter, na een overtreding rond de middellijn van Gieljan Tissingh, de voordeelregel had toegepast, kreeg deze nadat de aanval afgelopen was alsnog een gele kaart “voorgeschoteld”. Tien minuten voor tijd was het Melle van der Woude die de wedstrijd definitief “op slot gooide”. Na een mooie actie, aan de linkerkant van het strafschopgebied, van Jonathan van ’t Hof, wist deze de bal op de achterlijn binnen te houden en Melle van der Woude te bereiken, die zich vervolgens vrij speelde en de 0-3 wist binnen te schieten. Twee minuten later mocht Maarten Smit na forse overtreding, met een gestrekt been, op Jonathan van ’t Hof met rood op zak vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. In de 85e minuut kreeg Emiel Goud de uitgelezen kans om de voorsprong verder uit te breiden. Zijn inzet vanaf de rand van het strafschopgebied ging via keeper Bakker naast. Uit de hieruit voortkomende corner kopte Gieljan Tissingh rakelings naast. In de slotminuten kreeg SVZW nog 2 kansen om de “ere-treffer” te maken, beiden misten het doel.

“Waren wij dan zo goed of was SVZW slecht? Dat is dan de vraag die je jezelf stelt”, zei trainer Lucas Hoekman. “Ik denk in ieder geval dat ons plan vandaag klopte ondanks het grote aantal wisselingen.”

A.s. zaterdag 26 maart speelt Nunspeet in Barneveld tegen SDV Barneveld.

Opstelling vv Nunspeet:
Jardi Niebeek, Enes Keklikoglu, Andrew Galea, Gieljan Tissingh, Marco de Vries, Dominique van de Grift, Melle van der Woude [88e min. Fabian Zoet], Karim Mulder, Marnix Tissingh, Emiel Goud en Jonathan van ‘t Hof

Opstelling SVZW:
Julian Bakker, Freek Grondman, Robin de Jong, Frank Smit, Lars Scholten, Kelvin Slomp [51e min. Bas ter Hogt], Luuk Geelen, Maarten Smit, Aron Pouls [56e min. Maarten Jansen], Stefan Maat en Lars van Putten [79e min. Luc Posma]

Scoreverloop:
45e min. 0-1 Maarten Smit (e.d.)
49e min. 0-0 Jonathan van ‘t Hof
79e min. 0-3 Melle van der Woude

Gele kaart:
vv Nunspeet:
Gieljan Tissingh en Melle van der Woude
SVZW:

Rode kaart:
vv Nunspeet:

SVZW: Maarten Smit

Scheidsrechter: de heer D. Smit
Assistent scheidsrechters: de heren E. Schoolderman en M. Damman

Klik hier voor de samenvatting [opname&montage Cor Fidder]

© Foto’s: Niels Boersema | NBFotografie

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming