Selecteer een pagina

Zaterdag 26 maart 2022
1e klasse D Oost

Nunspeet houdt aansluiting met de top 4.”

Nunspeet heeft de goede lijn van de laatste 2 weken in Barneveld weten voort te zetten, tegen SDV Barneveld werd het duel door een doelpunt van Emiel Goud in de 43e minuut beslist.

De ploeg van trainer Lucas Hoekman begon de wedstrijd met dezelfde elf als vorige week tegen SVZW. Vincent Huisman, Reijer Roelofsen, Sean Poot, Bram van de Worp, Patrick Pluim en Max Engelmann ontbraken nog. Daar tegenover keerden Dani Schmitz en Lars ten Dolle terug op de bank bij Nunspeet.


In het eerste half uur waren er voor beide ploegen geen grote kansen te noteren. Nunspeet nam vanaf de aftrap het initiatief. Toch was het SDV Barneveld dat in de 35e minuut de eerste grote kans wist te noteren, een schot van Levi Smit wist doelman Jardi Niebeek te keren.

Het enige doelpunt van deze middag viel twee minuten voor rust. Na een afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van Marnix Tissingh, die zijn schot op de paal zag belanden. Nunspeter spits Emiel Goud was er al de kippen bij om de rebound binnen te schieten en zo de stand op 0-1 te brengen. Vlak na de treffer van Goud leek SDVB de stand weer op gelijke hoogte te brengen. Het doelpunt van de Barnevelders werd wegens buitenspel afgekeurd.

Tien minuten na rust leek Nunspeet de voorsprong te vergroten. Een corner van Jonathan van ’t Hof werd door Dominique van de Grift binnengekopt. De bal werd op of over de lijn nog weggehaald.

In de tweede helft wisselde trainer Lucas Hoekman een aantal maal. Eerst was het Lars ten Dolle die Karim Mulder verving. Het was vervolgens Dani Schmitz die Jonathan van ’t Hof afloste. Een kwartier voor tijd was het Nick Ligthart die zijn debuut in de hoofdmacht van vv Nunspeet maakte. Ligthart, speler van Nunspeet O19-1, verving Melle van der Woude.

In de blessuretijd eindigde SDV Barneveld ook nog met 10 man. Een harde overtreding van Sil Buikema werd met rood door scheidsrechter Wouters bestraft.

Volgende week zaterdag 2 april speelt Nunspeet op het eigen sportpark de Wiltsangh tegen de Merino’s. De wedstrijd zal onder leiding van scheidsrechter Brinkman staan, er wordt om 14:45 uur afgetrapt.

„Wij hadden het enorm goed onder controle en hebben geen kans weggeven. Het enige verbeterpunt dat ik mijn ploeg kan meegeven is dat wij niet scherp genoeg waren in de counter. Dan hadden we de wedstrijd al vroegtijdig kunnen beslissen. We gaan voorzichtig kijken wat er nog meer inzit dit seizoen”, zei een opgetogen Hoekman.

Opstelling vv Nunspeet:
Jardi Niebeek, Enes Keklikoglu, Andrew Galea, Marco de Vries, Dominique van de Grift, Jonathan van ’t Hof [Dani Schmitz], Emiel Goud, Melle van der Woude [Nick Ligthart], Marnix Tissingh, Gieljan Tissingh en Karim Mulder [Lars ten Dolle]

Opstelling SDV Barneveld:
Ruben van de Streek, Ivar van Beek, Rick van Walsum, Edwin Aben, Roy van Bronkhorst, Zakaria El Biyar, Rob Knul, Ricardo Mengerink, Sil Buikema, Levi Smit [Timo Vink] en Jeffrey van Deuveren [Rob van Eem]

Scoreverloop:
43e min. 0-1 Emiel Goud

Gele kaart:
vv Nunspeet:
Dani Schmitz, Enes Keklikoglu en Melle van der Woude
SDV Barneveld: Jeffrey van Deuveren, Edwin Aben en Rob van Eem

Rode kaart:
vv Nunspeet:

SDV Barneveld: Sil Buikema

Scheidsrechter: de heer W. Rutgers
Assistent scheidsrechters: de heren B. Roenhorst en R. Blaakmeer

Klik hier voor de samenvatting [opname&montage Cor Fidder]

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming