Selecteer een pagina

Zaterdag 2 april 2022
1e klasse D Oost

“Nunspeet behaalt moeizame overwinning .”

Nunspeet heeft in de thuiswedstrijd tegen de Merino’s goede zaken gedaan, door doelpunten van Marnix Tissingh (2x) en Emiel Goud werd er een 3-2 overwinning behaald. De doelpunten voor de Merino’s werden gescoord door Melvin v/d Haar enJoop de Bruin.

De ploeg van trainer Lucas Hoekman begon de wedstrijd met dezelfde elf als vorige week tegen SDV Barneveld. Reijer Roelofsen, Sean Poot, Bram van de Worp en Max Engelmann ontbraken nog. Daar tegenover keerde Vincent Huisman terug op de bank bij Nunspeet.

In de 2e minuut moest keeper Koen Hagelstein al redding brengen op een schot, vanaf de rand van het strafschopgebied, van Dominique van de Grift. Drie minuten later waren het de Merino’s die de score openden. Na een afgeslagen vrije trap van Nunspeet, werd Melvin van de Haar van eigen helft de diepte ingestuurd en wist hij de bal langs keeper Jardi Niebeek in het doel te schieten, 0-1.

Na een overtreding, binnen de 16, op Enes Keklikoglu kende scheidsrechter Smit in de 18e minuut een strafschop aan Nunspeet toe. Marnix Tissingh schoot deze feilloos binnen, waarmee de achterstand weer was weggewerkt. Even later had Nunspeet de kans om op voorsprong te komen. Uit een voorzet van Emiel Goud werd het schot van Dominique van de Grift echter door de keeper gekeerd. Na 26 minuten wist Jardi Niebeek een vrije trap, vanaf de rand van het strafschopgebied, met een goede redding ten koste van een corner uit de bovenhoek te halen. Even later was Melle van der Woude dicht bij een treffer. Wederom was keeper Koen Hagelstein een sta in de weg en wist de inzet tot corner te verwerken.

Acht minuten voor rust kwam Nunspeet alsnog op voorsprong. Uit een vrije trap van Enes Keklikoglu was het Marnix Tissingh die met een kopbal scoorde, 2-1. In de blessuretijd van de 1e helft bracht Emiel Goud de stand op een comfortabele 3-1 voorsprong.

Na de rust bleef Karim Mulder in de kleedkamer achter en werd hij vervangen door Lars ten Dolle. In de 48e minuut kende scheidsrechter Smit, na een handsbal van Enes Keklikoglu, een strafschop aan de Merino’s toe. Joop de Bruin wist deze te benutten, 3-2. Hierna gingen de Merino’s volop op zoek naar de gelijkmaker, maar tot scoren kwamen zij niet meer.

Reactie van trainer Lucas Hoekman: “De eerste helft was heel goed vanaf onze kant. In het tweede bedrijf hadden we ons ook voorgenomen om doelpunten te maken maar toen stokte het. Toch zijn wij na de aansluitingstreffer geen moment in gevaar gekomen. Onze verdediging stond als een huis, alleen hadden we het onszelf wel makkelijker kunnen maken.” Door de overwinning op de Merino’s staat Nunspeet op slechts vier punten van koploper CSV Apeldoorn, maar daar is het volgens Hoekman niet mee bezig. “Tuurlijk gaan we hier van genieten. Maar voor ons blijft iedere volgende wedstrijd de belangrijkste. Als wij op deze voet verder gaan, wie zal het zeggen waartoe wij dan nog in staat zijn.”

A.s. zaterdag 9 april speelt Nunspeet in Kampen tegen DOS Kampen. Aanvang 15:00 uur

Opstelling vv Nunspeet:
Jardi Niebeek, Enes Keklikoglu, Andrew Galea, Marco de Vries, Dominique van de Grift [73e min. Dani Schmitz], Jonathan van ’t Hof [85e min. Vincent Huisman], Emiel Goud, Melle van der Woude, Marnix Tissingh, Gieljan Tissingh en Karim Mulder [46e min. Lars ten Dolle]

Opstelling de Merino’s:
Koen Hagelstein, Julian Heijmans, Arien Bakkenes, Jos Henken, Pim Gardien [60e min. Viggo Koeleman], Vincent v/d Weerdhof 82e min. Prezemek Szeller], Stephan van Grootveld, Joop de Bruin, Melvin v/d Haar, Aron Veldhuizen en Aron de Koning

Scoreverloop:
5e min. 0-1 Melvin v/d Haar
18e min. 1-1 Marnix Tissingh (strafschop)
37e min. 2-1 Marnix Tissingh
45e + 2 min. 3-1 Emiel Goud
48e min. 3-2 Joop de Bruin (strafschop)

Gele kaart:
vv Nunspeet:
Andrew Galea, Emiel Goud en Gieljan Tissingh
de Merino’s: Arien Bakkenes, Jos Henken en Joop de Bruin

Rode kaart:
vv Nunspeet:

de Merino’s:

Scheidsrechter: de heer D. Smit
Assistent scheidsrechters: de heren J. Frens en J. Hommes

Klik hier voor de samenvatting [opname&montage Cor Fidder]

Klik hier voor de huldiging van Emiel Goud als man of the Match [opname&montage Cor Fidder]

Foto’s: Erik de Weerd

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming