Selecteer een pagina

Zaterdag 30 april 2022
1e klasse D Oost

“Met beide benen weer op de grond.”

Na zeven overwinningen op rij is Nunspeet in en tegen Bennekom tegen een nederlaag aangelopen. Op Sportpark de Eikelhof ging Nunspeet met 5-1 ten onder. Het doelpunt voor Nunspeet kwam op naam van Dani Schmitz.

In het eerste kwartier leek het er niet op dat Nunspeet een dramatische middag zou gaan beleven. Er waren mogelijkheden te noteren voor Emiel Goud (2x), Dominique van de Grift en Enes Keklikoglu. Allen vonden echter keeper Christian de Haan op hun weg. In de 17e minuut opende Fabian Beukhof de score. Vijf minuten later verdubbelde Giovanni Scharrenberg uit een vrije trap, vanaf een meter of 25 van het doel, de score, 2-0.

Halverwege de eerste helft waren er, uit een corner van Bennekom waar de bal op de lat gekopt werd, aansluitend nog enkele hachelijke momenten voor het doel van Nunspeet. Na een partijtje overkoppen tussen Nunspeet verdedigers en Bennekom aanvallers was het van de Grift, die de bal ver uit het strafschopgebied wist op te ruimen.

Na een half uur spelen mocht ook Dominique van de Grift aanleggen voor een vrije trap op circa 25 meter van het doel. De bal leek in de kruising te verdwijnen, maar wederom was het keeper de Haan die redding bracht. In de 34e minuut werd de verdediging van Nunspeet kinderlijk eenvoudig uitgespeeld en tekende Nick Stienstra voor de 3-0.

Twee minuten na de rust was het Jeffrey Rutgers die de uitgekomen Jardi Niebeek met een lob verschalkte en de 4-0 op het scorebord bracht. Vijf minuten later scoorde Dani Schmitz de 4-1. Nadat de verdediging van Bennekom na een ingooi de bal verspeelde, kwam de bal na enkele combinaties voor de voeten van Schmitz, die van dichtbij kon afronden.

In de 58e minuut was het wederom Jeffrey Rutgers die scoorde. Vanaf rechts trok hij het strafschopgebied binnen en wist enkele Nunspeet verdedigers in de luren te leggen, waarna hij doeltreffend afrondde, 5-1.

Lucas Hoekman was vooral teleurgesteld hoe zijn ploeg na de 2-0 reageerde: “Daarover gaan we nog wel even met elkaar praten. Maar we moeten het ook niet te groot maken. We verliezen met een grote uitslag door allerlei omstandigheden. Het is nu zaak dat we fris worden en ons gaan opladen voor volgende week tegen ‘de nieuwe koploper’ CSV Apeldoorn.”

A.s. zaterdag 7 mei speelt Nunspeet op sportpark De Wiltsangh tegen csv Apeldoorn. Aanvang 14:45 uur.

Opstelling vv Nunspeet:
Jardi Niebeek, Enes Keklikoglu [82e min. Reijer Roelofsen], Andrew Galea, Marco de Vries [53e min. Vincent Huisman], Dominique van de Grift [58e min. Jonathan van ’t Hof], Emiel Goud, Melle van der Woude, Dani Schmitz, Marnix Tissingh, Gieljan Tissingh en Lars ten Dolle [46e min. Karim Mulder]

Opstelling Bennekom:
Christian de Haan, Nick Stienstra [86e min. Yuran Tromp], Mike Jansen, Joris Klein-Holte, Koen Huntelaar [64e min. Maurice Kuppers], Roy de Graaf, Giovann Scharrenberg, Jeffrey Rutgers, Fabian Beukhof, Noah Roethof [9e min. Wessel van Silfhout] en Just Berends

Scoreverloop:
17e min. 1-0 Fabian Beukhof
22e min. 2-0 Giovanni Scharrenberg
34e min. 3-0 Nick Stienstra
47e min. 4-0 Jeffrey Rutgers
52e min. 4-1 Dani Schmitz
57e min. 5-1 Jeffrey Rutgers

Gele kaart:
vv Nunspeet:
Andrew Galea, Marnix Tissingh en Gieljan Tissingh
vv Bennekom:

Rode kaart:
vv Nunspeet:
vv Bennekom:

Scheidsrechter: de heer J. Gidding
Assistent scheidsrechters: de heren E. Schoolderman en J. Voppen

Klik hier voor de samenvatting [opname&montage Cor Fidder]

© Foto: Niels Boersema | NBFotografie

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming