Zaterdag 19 november 2022
1e klasse A West

“Nunspeet stelt thuispubliek teleur.

Afgelopen zaterdag vergaten de spelers van Nunspeet hun trouwe aanhang. Op een ijzig koud sportpark De Wiltsangh werd onnodig met 0-2 verloren van Monnickendam. Tot op heden wist Nunspeet alleen thuis van NSC Nijkerk te winnen.

Waar Nunspeet bij een 3 punter de weg naar de top 3 kon vervolgen, verliep het totaal anders. Met veel eigen jeugd op het veld en bank (o.a. Ruben Kappers, Rik Stokvis, Julian Hop en Fabian Zoet) wist Nunspeet in de eerste helft nog diverse kansen te creëren. De tweede helft leek een parodie op voetballen.

Nunspeet speelde de eerste 45 minuten redelijk tot goed en creëerde volop kansen. Zo was het in de 2e minuut al bijna raak door een afstandsschot van Maikel van Wijk. Vijf minuten later mistte een kopbal van Dominique van de Grift net doel. In de 20e minuut opnieuw een kans voor Maikel van Wijk, maar ook deze bal verdween net naast het doel. Na een halfuur was Emiel Goud het dichtste bij de openingstreffer, maar zijn bal belandde tegen de paal.
Daarna opnieuw Maikel van Wijk die in kansrijke positie het doel niet wist te treffen. Kort hierna was het Lars ten Dolle die van buiten de zestien meter verwoestend uithaalde, maar ook deze bal ging naast. Monnickendam wist in de gehele eerste helft 1 kans hier tegenover te zetten, maar deze bal werd uitstekend gered door keeper Jardi Niebeek. Ruststand 0-0 waar 4-1 zeker mogelijk was geweest.

De tweede helft een volledig ander spelbeeld, de blauw gelen wisten elkaar niet meer te vinden en naarmate de tweede helft vorderde werd het alleen maar slechter en slechter. Monnickendam kwam steeds beter in het spel, creëerden kans op kans en het wachten was op de 0-1. Deze volgde een kwartier na rust, een schot uit de tweede lijn kon niet vast gehouden worden door keeper Jardi Niebeek. De terug springende bal werd koeltjes binnengetikt. Nunspeet wilde wel maar er lukte steeds minder, in de 87e minuut was het Monnickendam dat op een schitterende wijze de beslissende 0-2 op het scorebord liet zetten. Een vrije trap van buiten de zestien werd in de kruising binnen geschoten.

Kortom een teleurstellende middag voor Nunspeet en het thuispubliek.

A.s. zaterdag 26 november speelt vv Nunspeet in Leusden tegen Roda ’46. Aanvang 15:00 uur.