Selecteer een pagina

Na twee seizoenen, en eerder al twee interim periodes, nemen Lucas Hoekman en vv Nunspeet afscheid van elkaar. In het voorbije seizoen heeft Lucas Nunspeet naar een 2e plek in de eerste klasse D geleid. In 1a zijn de resultaten tot dusver wisselvallig en gaat Nunspeet de winterstop in als nummer 8 van de competitie.

Lucas heeft in de laatste jaren zowel als interim als tijdens zijn vaste aanstelling gezorgd voor uitstekende resultaten van het eerste elftal. Daarnaast heeft de selectie conditioneel, qua professionaliteit en discipline grote stappen gezet waarop het de aankomende seizoenen verder kan bouwen.

Reactie Lucas:
“Komende zomer ben ik vanaf 1968 actief in de voetballerij als speler, in de jeugdopleiding en trainer coach. En dan komt het moment een keer dat je een mindere volle agenda wil, minder verplichtingen en vrije zaterdagen. Zo simpel is het!

Echter voordat het zover is gaan we met spelers en staf op de “hoogste intensiteit” door met het proces dat we twee jaar geleden hebben ingezet met het steven naar zoveel mogelijk jongens uit de opleiding van vv Nunspeet in de selectie van het vlaggenschip van de club. Er komen altijd weer talentvolle spelers uit de opleiding van vv Nunspeet en die krijgen meer dan in het verleden kansen om uit te groeien tot eerste elftal spelers. We hebben dit seizoen verreweg de jongste selectie in vergelijking met onze tegenstanders in de competitie. De gemiddelde leeftijd van de eerste selectie ligt soms wel vier, vijf jaar jonger dan onze tegenstanders in de competitie. Dat is enorm als je spreekt over groeien naar volwassen spelers.

Deze groep doorontwikkelen en bij elkaar houden is de grootste uitdaging de komende jaren voor vv Nunspeet en de technisch verantwoordelijken. Het vorig en huidige seizoen zijn deel van dat proces, maar we willen ook presteren. De staf en spelers gaan vol voor onze gestelde doelen voor dit seizoen. “

vv Nunspeet is Lucas Hoekman zeer erkentelijk voor zijn inzet en bijdrage aan de ontwikkeling van de selectie. Mede door zijn leiderschap is Nunspeet verworden tot een stabiele 1e-klasser met een elftal waarin grotendeels Nunspeetse jongens uitkomen. Precies dat is waar het technisch beleid op geënt is: een herkenbaar Nunspeet 1 waarin sportief het hoogst haalbare wordt nagestreefd. Daarin zijn we onder meer afhankelijk van de kwaliteit spelers die vanuit de jeugd en 2e door kan stromen naar de A-selectie. Lucas heeft hier altijd het beste van gemaakt en zeker vorig jaar ontzettend goed gepresteerd met de kwaliteit die voorhanden was. Ondanks dat Lucas nu stopt als hoofdtrainer zien we graag ook na dit seizoen ongetwijfeld eens op de Wiltsangh als toeschouwer terug.

Namens de TC,

Ferran ten Hove,
Niek Fidder en
Peter Huijgen

© Foto: Niels Boersema | NBFotografie

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming