Selecteer een pagina

Afgelopen zaterdag werd het 1000e lid van vv Nunspeet, voorafgaand aan de wedstrijd Nunspeet – Argon, in het zonnetje gezet.

Op de middenstip kreeg Illya van voorzitter Rob Buis en wethouder Mark van de Bunte verschillende presentjes overhandigd . Voor vv Nunspeet een mijlpaal waar passend aandacht aan is besteed door het bestuur, supportersvereniging en de gemeente Nunspeet.

Illya is 13 jaar, komt uit Oekraïne en is nu ongeveer 10 maand in Nederland met zijn moeder, oma en drie zusjes. Illya gaat naar de Internationale Schakelklas (ISK) in Harderwijk. Voor het uitbreken van de oorlog was Illya lid van een plaatselijke voetbalvereniging, maar de oorlog heeft alles veranderd. Bij Nunspeet is Melle van der Woude zijn grote voorbeeld, zijn favoriete ploeg is het Engelse Chelsea.

Illya geeft aan dat hij zich helemaal thuis voelt bij vv Nunspeet en heeft inmiddels voetbalvrienden gemaakt in zijn team. Verder woont hij met veel plezier in Nunspeet, maar hoopt toch zo snel mogelijk weer terug te kunnen naar zijn eigen land Oekraïne.

Illya traint en voetbalt bij vv Nunspeet in het jeugdteam JO 13-02.

Klik hier voor het filmpje [opname&montage Cor Fidder]

Foto’s: © Dianta Lokhorst

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming