Zaterdag 29 april 2023
1e klasse A West

“Nunspeet slikt nederlaag tegen Fc De Bilt.”

Na de nederlaag van vorige week zaterdag tegen Roda ’46 [klik hier voor de samenvatting van vv Nunspeet-Roda ’46], trof Nunspeet dit weekeinde een directe concurrent daar waar het gaat om degradatie te vermijden. In De Bilt bond men de strijd aan met de plaatselijke FC.

Onder een heerlijk zonnetje zagen de toeschouwers een eerste helft waarin beide teams elkaar in evenwicht hielden. Het lukte Nunspeet echter niet om tot uitgespeelde kansen te komen. Bij het ingaan van de rust keek Nunspeet tegen een 1-0 achterstand aan.

De eerste twintig minuten van de twee helft pakte Nunspeet de zaak veel energieker aan en kwam dan ook door een fraaie kopstoot van Lars ten Dolle op gelijke hoogte, dit na een prima genomen vrije trap van Max Jansen. Die laatst genoemde moest helaas later in de strijd met een zware blessure van het veld worden gedragen.

De gelijkenis met vorige week was even treffend als catastrofaal. Toen stond Nunspeet halverwege de 2e omloop op gelijke hoogte om uiteindelijk met een stevige nederlaag het veld te verlaten. Zaterdag was het helaas niet anders al viel de nederlaag minder smadelijk uit dan de week ervoor. Met twee nederlagen op rij tegen directe concurrenten bevindt Nunspeet zich in een uiterst peniebele situatie. Er resten nog drie duels om het onheil van rechtstreekse degradatie of het spelen van de nacompetitie te ontlopen. Trainer Lucas Hoekman blijft daarover optimistisch.

Opstelling vv Nunspeet:
Sean Poot, Enes Keklikoglu, Andrew Galea, Dominique van de Grift, Jonathan van ’t Hof, Emiel Goud, Vincent Huisman, Rik Stokvis [Lars ten Dolle] , Max Jansen [Max Engelsmann], Fabian Zoet en Reijer Roelofsen [Melle van der Woude]

Opstelling Fc De Bilt:
Ruben de Renner, Robin de Kruijff, Floris Blom, Jonas Delen {Jay Elders], Sam Eerdmans, Jens van Doorn, Jelle Vliek, Robin Notenboom [Oualid Imoussaten], Pier Veldman [Jorn Wester], Tycho de Wit en Steven van den Berg

35e min. 1-0 Robin Notenboom
62e min. 1-1 Lars ten Dolle
77e min. 2-1 Jens van Doorn (strafschop)
90e min. 3-1 Jay Elders

vv Nunspeet: Reijer Roelofsen en Max Engelmann