Woensdag 10 mei jl. vond het 46e VTS Tours Schoolvoetbaltoernooi 2023 plaats op sportpark ‘de Wiltsangh’. Met een deelname van 49 teams (vanuit 11 scholen) en circa 500 kinderen kon er worden gesproken van een mooie opkomst. Onder prima weersomstandigheden werd er om 12:30 afgetrapt in de diverse poules en werd er vol enthousiasme gestreden.

Voor de eerste keer in de historie van het schoolvoetbal Nunspeet kon alles digitaal worden gevolgd. Via een QR-code en website waren de uitslagen niet alleen op het veld, maar ook thuis te volgen. De 49 deelnemende teams werden verdeeld in verschillende categorieën en poules. De 15 jongens- en 7 meisjes teams van de groepen 5 en 6 speelden op een aangepast kwart veld 6 tegen 6. De 18 jongens en 9 meisjes team van de groepen 7 en 8 speelden op een half veld 8 tegen 8.

Naast de overwinning werd er uiteraard ook dit jaar gespeeld om de Bertus Bakker Fair Play-cup, één voor jongens en één voor meisjes. Fair play is een belangrijk aspect binnen dit toernooi. Winnen is leuk, maar sportiviteit en respect hebben voor elkaar is misschien nog wel belangrijker op deze dag.

Na de finales volgde op de tribune bij het hoofdveld gelijk de prijsuitreiking door wethouder Mark van de Bunte samen met Henk Dooijeweerd van hoofdsponsor VTS Tours. De Fair Play Cup werd uitgereikt door mevrouw Bakker, die dit jaar voor de jongens ging naar Junior College 2 groep 7/8 en voor de meisjes naar Da Costa Elspeet 1 groep 7/8. Winnaar bij de jongens groep 7/8 is De Bron 1 geworden. Zij wonnen de finale overtuigend met 3-0 van nummer twee Immanuëlschool 1. Da Costa Elspeet 1 werd bij deze categorie 3e.
Bij de meisjes groep 7/8 ging de zege ook en weer naar De Bron 1. Immanuëlschool 1 werd 2e en De Morgenster 3e.

Bij de jongens groep 5-6 ging de zege naar De Bron 2. Hier eindigde de Petraschool op de 2e plek en werd 3e Immanuëlschool 1. Bij de meisjes groep 5-6 werd in één poule gespeeld en was de poule-uitslag tevens de eindstand: De Petraschool 1 werd winnaar, gevolgd door de Immanuëlschool 1 op de tweede plaats en De Bron 1 op de derde plaats. De winnaars van de verschillende categorieën worden uitgenodigd om deel te nemen aan de regionale finale van het KNVB Schoolvoetbaltoernooi komende woensdag 17 mei. Deze regiofinales vinden plaats bij v.v. Hulshorst. Winnaars van deze finale stromen door naar de districtsfinale en daarna eventueel naar de landelijke finale.

Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers en het enthousiasme van de vele deelnemers kan de organisatie terug kijken op een zeer geslaagde dag en kijken wij nu alweer uit naar de volgende editie.

Foto’s: Dianta Lokhorst