Selecteer een pagina

Zaterdag 3 juni 2023
Nacompetitie 1e klasse A West – 2e klasse A-B-C

“Nunspeet naar halve finale nacompetitie!”

Na een seizoen met teleurstellende resultaten heeft de nieuwe trainer Werner Pluim in een korte tijd van Nunspeet een vechtmachine weten te maken dat talent weet te combineren met passie en strijd.

Na afloop van de met 3-2 gewonnen kwart finale tegen de Zwaluwen uit en in Hoorn vertelt Pluim enthousiast. “Het laatste kwartier en de 10 (!) minuten blessuretijd maakten mij en de staf jaren ouder. De ontlading van iedereen na het laatste fluitsignaal was veelzeggend. We mogen nu twee dagen genieten, maar vanaf dinsdag moet de knop om en staat alles in het teken van de naderende halve finale op ons eigen sportpark tegen Victoria. We hopen dat de voetballiefhebber uit Nunspeet en directe omgeving zaterdag de weg naar ons sportpark massaal weten te vinden zodat we met deze steun de finale kunnen bereiken.”

Nunspeet startte zaterdag spectaculair en na 4 minuten was het al raak. Emiel Goud scoorde beheerst de 0-1. De Zwaluwen pakte na deze tegenslag het initiatief maar de blauw gele verdediging wist stand te houden. Ondanks een veldoverwicht van de thuisploeg wist Nunspeet de voorsprong te behouden. In de 44e minuut was het Melle van der Woude die Nunspeet op een 0-2 voorsprong wist te schieten.

Na rust een ongewijzigd spelbeeld, de thuisploeg die Nunspeet continu onder druk zette en Nunspeet dat met man en macht verdedigde, met als tegenvaller de 1-2 en 2-2 voor de thuisploeg. Een hectisch laatste kwartier volgde, hierin pakte aanvaller Melle van der Woude de hoofdrol. Eerst werd van der Woude in kansrijke positie neergehaald, wat een rode kaart voor zijn directe tegenstander opleverde.

In de 88e minuut wist van der Woude op een schitterende wijze de 2-3 binnen te schieten, wat volgde was een zenuwslopende blessuretijd waarin de thuisploeg gefrustreerd de gelijkmaker wilde realiseren. Dit lukte niet maar men scoorde wel een tweede rode kaart na onsportief gedrag.

Nunspeet gaat met dit resultaat door naar de halve finale nacompetitie, zaterdag 10 juni a.s. ontvangt men Victoria uit Loosdrecht op eigen sportpark De Wiltsangh. Aanvang 14:30 uur.

Opstelling vv Nunspeet:
Sean Poot, Frank Bronkhorst [80e min. Max Jansen], Andrew Galea, Ruben Kappers, Jonathan van ’t Hof, Bram van de Worp, Emiel Goud [74e min. Rik Stokvis], Melle van der Woude, Vincent Huisman, Lars ten Dolle en Fabian Zoet

Opstelling HCSV Zwaluwen ’30:
Tobias Droomers, Bilal El Geunnouni, Calvin den Boer, Encho Margaritha, Diovaris Balentina, Leon Schipper, Jorg Ooievaar, Samet Cetin, Thom Nelen, Caio Chioccarelli [46e min. Jerven Devid] en Jim Nelen [87e min. Gregory Scheltens]

Scoreverloop:
4e min. 0-1 Emiel Goud
44e min. 0-2 Melle van der Woude
59e min. 1-2 Jorg Ooievaar
76e min. 2-2 Samet Cetin
88e min. 2-3 Melle van der Woude

Gele kaart:
vv Nunspeet:
Emiel Goud, Bram van de Worp en Lars ten Dolle
HCSV Zwaluwen ’30: Encho Margaritha, Samet Cetin en Diovaris Balentina

Rode kaart:
vv Nunspeet:

HCSV Zwaluwen ’30: Thom Nelen, Jorg Ooievaar en John-Paul van de Gracht (ass. trainer)

Scheidsrechter: de heer R. Punt
Assistent scheidsrechters: de heren R. de Rooi en M. Tiemessen

Klik hier voor de samenvatting [opname&montage Cor Fidder]
Klik hier voor de nabeschouwing van Fred Pieterson met trainer Werner Pluim [opname&montage Cor Fidder]

Nacompetitie-schema:error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming