“Doelpuntloos gelijkspel tegen Tollebeek”

Zaterdag wachtte een nieuwe tegenstander voor ons met Tollebeek. Het was een beetje haasten om iedereen op tijd aan de aftrap te krijgen. Noa en Anouk moesten vanuit Hierden komen met de MO15 en de terugreis was er eentje met hindernissen. De auto stond nog net niet in Harderwijk geparkeerd door de drukte en wat tractoren hielden de boel nog verder op. Gelukkig stond iedereen net op tijd klaar en kon er worden afgetrapt.

De eerste helft is er eentje met een aftastende beginfase. Na een kwartier komen we wat lekkerder in de wedstrijd en krijgt Kaydee twee goede kansen. Een bal gaat net voorlangs en de andere wordt verwerkt tot corner. Ook Liselotte krijgt de kans om van afstand te schieten, maar schiet over.

Daarna gaat het spel wat heen en weer waarbij niemand echt grote kansen krijgt. In de rust bespreken we dat we meer uit de corners kunnen halen en uit de ruimte op het middenveld. Minder lopen met de bal op het middenveld en optimaal profiteren van de snelheid die we voorin hebben. Emma komt er voorin bij waardoor we nog meer snelheid hebben.

De tweede helft kent hetzelfde spelbeeld. Tollebeek krijgt nu ook een paar kansen, maar Noa staat perfect te keepen en is niet van plan om een doelpunt weg te geven. Ook Marinda is belangrijk met twee scherpe tackles op de bal en voorkomt daarmee dat Tollebeek gevaarlijk wordt.

Aan de andere kant hebben we met Emma er voorin een echte aanvaller bij en daardoor krijgen we een aantal keer de kans om richting het doek van Tollebeek te gaan, maar ook hun keeper is niet van plan om een doelpunt weg te geven en houdt haar doel schoon. Vlak voor tijd krijgt Kaydee nog een grote kans als ze op snelheid de verdediging van Tollebeek voorbijgaat, maar haar schot mist de kracht om de keeper van Tollebeek te verslaan.

Hierdoor eindigt het duel in 0-0. Huub Stevens zei ooit tijdens een van zijn vele periodes bij Schalke “Die Null muss stehen”, oftewel je kunt pas winnen als je achterin niets weggeeft. Aan die opdracht is voldaan en er is weinig weggegeven. Yara en Myrthe hebben als backs veel meters gemaakt waardoor er van de zijkanten eigenlijk geen gevaar kwam. Verdedigen stond het dus als een huis, maar voorin miste de scherpte om de punten in Nunspeet te houden en dus delen we de punten. En ook dat verschil was klein met een bal net voor het doel langs waar de keeper al geklopt was.Trainen op het afwerken van kansen zal dus het menu zijn voor de trainingen deze week. Complimenten ook voor Anne die in de winterstop weer aansloot bij ons team na een lange periode zonder voetbal. Met enkele goede ballen in de diepte laat ze wekelijks vooruitgang zien en is zij weer helemaal terug.

Noa, Emma en Anouk weer bedankt voor jullie inzet. En op naar Zeewolde volgende week. Dan kunnen we aan de bak. Zeewolde liet met een 1-7 winst op Lelystad zien het vizier op scherp te hebben staan.

Opstelling: Noa- Myrthe, Melanie, Marinda, Joëlle, Yara- Esmee, Liselotte, Maureen- Maureen, Kaydee.
Wissels en ingevallen: Maaike, Fabienne, Anouk en Emma.