Selecteer een pagina

Sportpark De Wiltsangh te Nunspeet biedt voor veel verschillende leeftijden voetbal-plezier! Van heeel klein tot heeel groot; van heel jong tot “nog niet heel oud”, wordt er nu gevoetbald bij de vv Nunspeet.

Die laatste categorie…, die zou veel ruimer moeten kunnen; echt “tot heel oud”, dat is wat de voetbalvereniging wil gaan bereiken. Kortom: binnenkort op de velden van de voetbalvereniging Nunspeet: Walking Football, speciaal voor “van om en nabij de zestig” tot aan “honderd+”.

Na verzoeken daartoe is door het bestuur van de voetbalvereniging Nunspeet “groen licht” gegeven voor de introductie van Walking Football.

Twee enthousiaste “ooit-voetballers” hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn bezig te onderzoeken of er voldoende animo, onder vooral oud-voetballers, aanwezig is om weer eens lekker tegen een bal aan te gaan schoppen. Vooraf een verantwoorde warming-up, vervolgens een partijtje met specifieke, aangepaste regels, op een aangepast veld en daarna de mogelijkheid van “de derde helft”…

Wat wordt onder Walking Football verstaan:
Walking Football is over komen waaien vanuit Engeland. Zoals de naam al aangeeft wordt en niet gesprint of hard gelopen, maar komt het meer aan op inzicht en een (stevig) wandeltempo. Er moet voortdurend 1 voet aan de grond zijn. Naast “niet rennen” mag de bal niet boven heuphoogte gespeeld worden. Ook fysiek contact is niet toegestaan. Zelfs geen slidings als het veld lekker nat is… Het speelveld meet 40 bij 20 meter en heeft kleine doeltjes zonder keeper. (afhankelijk van aantal spelers).

De van toepassing zijnde regels hebben natuurlijk te maken met het voorkomen van blessures en narigheid. Communicatie, gerichte passes en inzicht en timing maken deze vorm van voetbal, door die specifieke regels, uitdagender. Een neveneffect van deze voetbalvorm is dat het niet alleen om voetbal gaat, maar juist samenzijn en het onderhouden van sociale contacten voor, tijdens en na het potje voetbal. Kortom laat je uitdagen en meldt je geheel vrijblijvend aan.

Walking Football is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Kennis van voetbal en voetbalervaring zijn niet nodig. Ook als u nog nooit gevoetbald hebt, bent u van harte welkom.
Bent u van “om en nabij de zestig of ouder” en lijkt het u leuk om ergens in de week, op een middag, Walking Football te gaan spelen ?

Meldt u vrijblijvend aan op het email-adres: lidmaatschap@vvnunspeet.nl. (Dit email-adres suggereert en “lidmaatschap” maar dat is (nog) niet van toepassing!) Ook “ooit-voetballers” van andere verenigingen dan de vv Nunspeet zijn uiteraard van harte welkom!!!.

Presentatie met uitleg en “vragenuurtje”:
Afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen, zijn wij voornemens om, voordat we echt van start gaan, een voorlichting/presentatie voor de geïnteresseerden te geven. Aansluitend zou er daarna een try-out aan gekoppeld kunnen worden, om te ervaren of de verwachtingen een beetje kloppen met de werkelijkheid.

Het doel is om in april 2020 echt te starten met wekelijkse voetbalmiddagen.

Sportieve groeten,
Peter Beek, 06-11608768
Hessel Schurink, 06-12074243

error: Sorry, u mag helaas niks kopiëren zonder toestemming