“Een stormachtige wedstrijd.”

Vandaag spelen we uit tegen het altijd lastige Sparta Nijkerk Vr3 met een goede warming-up in een lekker najaars zonnetje een regenboog op afstand en op een slecht gemaaid veld werd de voorbereiding op de wedstrijd afgesloten met een laatste peptalk van Arjan en dan de toss het wisselen van helft en Nunspeet dat aftrapt, tot nu toe zit alles nog mee,

Nunspeet begint goed met meteen een goede pass van onze stand-in Mid Lotte v/d K op Sanne die er vervolgens niks gevaarlijks mee kan doen. Langzaam kwam Sparta Nijkerk beter in de wedstrijd en werden wij meer onder druk gezet en speelden ons eigen spel niet meer en kwamen de donkere wolken letterlijk en figuurlijk boven ons te hangen en barste ineens een wolkbreuk met regen en zelfs hagel los boven veld E gepaard gaande met een stormachtige wind maar de bui bleef wel een half uur boven ons hangen ondertussen moesten Serena en Jennifer op links vaak aan de noodrem trekken om erger te voorkomen en trad Silia in haar doelgebied resoluut op door met prachtige reddingen en acties haar doel schoon te houden maar nog steeds in de stromende regen was het Sparta Nijkerk toch gelukt om in de 22e min Silia te verschalken en de 1-0 op het bord te zetten. Tijd voor Arjan om hier wat tegenover te zetten door Belle in te brengen voor Jennifer en Daimy voor Nine maar Nunspeet kwam niet onder de druk van Nijkerk uit en bleken de aanvallen niet erg gevaarlijk te worden maar stond de verdediging wel als een huis ondertussen waren Arjan en Erik al in overleg voor een andere tactiek en opstelling in de 2e helft. Einde 1e helft, einde van de bui en nu op naar de kleedkamer om wat op te drogen. Tussenstand: 1-0

De speech van Arjan: de wedstrijd en het resultaat het ligt aan onszelf daar moet verandering in komen dat moeten jullie zelf doen en geholpen door wat omzettingen in het veld, Danae erin Esmee op de Mid positie, Daimy naar de rechtshalf en Lotte v/d K naar haar vertrouwde linkshalf positie, De speech van Erik: We zijn wel vaker terug gekomen van een achterstand en er is wel eerder geroepen stilte voor de storm en die storm dat zijn wij.

2e helft
De storm buiten is gaan liggen en nu hopen op een stormachtig optreden van onze meiden, Sparta Nijkerk heeft afgetrapt en Nunspeet is beter uit de kleedkamer gekomen er word weer gecombineerd de passes zijn beter en meer druk op de bal dus de aanvallen gaan wat beter lopen dit resulteerde in een mooie aanval op rechts waar Belle werd gelanceerd en de gelijkmaker scoorde(helaas afgefloten voor buitenspel) maar alles wat blauw en geel was bleef maar druk zetten en het was een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker zou gaan vallen, nu een mooie voorzet/doelpoging van Ilse die via een verdedigster achter gaat aan de andere kant was het Silia die met een paar prachtige en nuttige reddingen weer belangrijk was voor ons. Na een korte tijd van prijs schieten op het doel van Sparta Nijkerk maar zonder doelpunt sloeg Nijkerk dan in een keer toe nadat Anke dacht de bal te spelen maar hier dacht de scheids anders over en wees naar de stip de penalty was onhoudbaar voor Silia 2-0 even later werd het nog erger voor Nunspeet die Danae geblesseerd van het veld af werd gedragen met een zeer pijnlijke knie, haar been was in een actie blijven staan. Met nog een kwartier te gaan was het voor ons alles of niets dus achterin 1 op 1 spelen en via de counter voorin gevaarlijk worden Nine erin voor Lisa. De scheids vond het in de 82e minuut weer nodig om een actie, nu van Jennifer, in het strafschopgebied af te fluiten en de 2e penalty te geven aan Nijkerk en ook deze penalty was niet te stoppen voor Silia 3-0 maar dan kwam toch nog de lang verwachte goal voor Nunspeet, Daimy die op rechts naar binnen trok en haar schot over de keepster heen in het doel belande 3-1 en even later had Esmee nog een afstandsschot in petto maar helaas geen doel trof. 3-1 eindstand geen 3 punten mee en naar later bleek ook geen eretreffer voor Daimy daar de scheids en het wedstrijdsecretariaat van Nijkerk blunderde en de 3-0 al op voetbal.nl stond. Eindstand: 3-1

Meiden een wedstrijd met 2 gezichten de eerste helft was niet voor ons maar in de tweede helft kwamen we beter uit de kleedkamer maar helaas is de gehoopte storm geen echte storm geworden. De rug rechten en op naar de volgende wedstrijd